Halmi Móni

Halmi Móni

Az élelmek és a személyiségünk

2018. október 24. - Halmi Móni

Minden embernek van valamilyen személyisége. Ez lehet jobb vagy rosszabb, mint az igazi önmaga. A személyiség a maszk, amit hordunk. A személyiség az egónk. Az egónk pedig abból alakul ki, hogy milyen energiák vesznek körül minket. Energiákat gyűjthetünk élelmeinkből és családunkból, barátainkból, munkatársainkból, edző partnereinkből stb. Ha energiánk - amit akarunk gyűjteni - jobb lesz, mint amilyenek voltunk, akkor egészségesebbek, jobb fejek leszünk. Ha rosszabb energiákat gyűjtünk annál, amilyenek voltunk, akkor betegebbek, bántóbbak leszünk.

A világunk is mutat egy mintát, hogy milyenné kell válnunk. Most például divat, hogy a férfi nagyon erős izomcsoportokat mutasson vagy nagyon okos legyen, vagy valamiben ügyes, ügyesebb legyen, mint mások. A nőknek szépeknek, jó formájúaknak és gazdagoknak kell lenniük: ezek a mostani kor szabályai. Minden szabály addig él, amíg felül nem írjuk őket. Ha egy férfinak erősnek, izmosnak vagy okosnak kell most lennie, az azért történik, mert ezelőtt nem régen még nagyon gyengék és buták voltak: ezért alakul ki az új igény az újonnan születőkbe. A nők pedig nem voltak túl szépek régebben, és nem voltak nagyon formásak, mert elhíztak, és szegények voltak, hiszen régen nem tanultak a nők, így nem érték el azt, amit szerettek volna. Ezek a régi nem jól működő minták szülték meg az újabb igényeket. Ahogy haladunk az új minták mentén, már látni véljük a mostani szabályok hibáit. Ha egy férfi csak az izmait növeszti, akkor nem jut elég vér az agyába, ezért önmagát próbálja fölé emelni a másiknak és az erejével, izmaival tudja csak. Az egyensúlyt szeretnénk? Akkor tanuljunk. Tanuljunk abból, hogy mi nem működött eddig és miért nem működött eddig. Ha megértettünk valamit, akkor ne ugyanazt tanítsuk gyermekünknek, hogy ebben a világban, ha boldogulni akarsz férfiként, akkor vagy izomra vagy okos agyra lesz szükséged, hanem képzeljük el azt, hogy akár mindkettőt  taníthatnánk neki. Izomra mindenképpen szüksége van egy testnek, mert nem fogják komolyan venni férfiként, ha gyenge. Izomra azért is szüksége van egy testnek, hogy megálljon a test. Tartó szerepe is van az izomnak és az az ember, akinek izmai nem tudnak tartani, az elgörbül. Azt az embert nagyon könnyű befolyásolni. Minél izmosabb azonban egy ember, annál merevebb is. A merevség abból alakul ki, hogy mutatja számodra a túlzást. Azok az emberek, akik már túl izmosak, nem tudnak hinni senkinek, aki nem izmosabb náluk. Csak azt fogadják el tekintélynek, aki valamiben jobb náluk és minél izmosabb valaki, annál kevesebb vér jut az agyba, mert minden vér az izmokat táplálja és ezért az agy „dolgait” nem érti. Ha olyan emberrel találkozik ez a túl izmos ember, aki okosabb jóval nála, azt ki fogja nevetni, mert számára az a tudás értelmezhetetlen. Minél izmosabb vagy, annál merevebb leszel, annál kevésbé akarod észrevenni, hogy eltolódtál az egyensúlyodtól.

Nézzük ezt nőkre lebontva. A nőknek most szépnek kell lenniük. Ahhoz, hogy szép legyen valaki, egészségesen kell étkezni. Ahhoz, hogy egészségesen tudj étkezni, pénz kell: tehát kell keresni valakit, aki gazdag. Ahhoz, hogy gazdag férjed legyen, szépnek kell lenni. Itt a huszonkettes csapdája, ezért a nők már szüleik gazdagságával kell, hogy induljanak, ha szépek szeretnének lenni. Ha egy szülő gazdag és okos, akkor jól táplálja gyermekét és széppé és ezáltal okossá teszi. Ha egy szülő gazdag, de nem okos, akkor segít a saját tudása szerint lányának. Nem vagy elég szép? Segítünk rajta. Milyen műtétet szeretnél? Megveszi. A műtétek ideig-óráig szebbé tesznek minket. Azok a műtétek, amelyektől szebbek leszünk, hatnak ránk. Azt mondtam, hogy az egészséges élelem tesz szebbé minket. A botox, a mellinplantátum szintén bejut a testünkbe és változtat minket. A botoxnak egyes a rezgése, öli a sejteket. Ideig-óráig simább tőle az arcod, kivasaltabb tőle a heréd, de bent marad a testben és öl. Egyre durvább, bántóbb leszel tőle és ez az energia hatni fog a szépségedre, az eszedre is. Elbutulnak tőle az emberek, mert a központi idegrendszerre is hat. Lehet, hogy egy ideig simább, szebb marad az arcod, de egy idő után olyan leszel, mint egy szobanövény: vegetálsz. A mellinplantátum anyaga többféle lehet. Rezgésében 7-19-ig tart. Ezek a rezgések szintén nem az élő kategóriát jelentik. A mellinplantátum problémája a botoxxal szemben az, hogy sokkal nagyobb mennyiségű anyag kerül be a testbe. A testbe minden az egység felé halad. Hiába van tokba zárva egy anyag a mellbe, mert a tok előbb-utóbb kezd elöregedni és elkezd a benne lévő anyag felszívódni: az pedig rákot okoz, gyulladásokat, elkezd tőle sorvadni a fogad, fáradékony leszel, gyenge, egy idő után elkezd az agyad is kikapcsolni és előbb halsz meg rákban, mint hogy szobanövény legyél: de ezeket muszáj értened, ha felelős döntést szeretnél hozni. A plasztikai sebészetben nem élő anyaggal javítanak a testeden, de az is, amit bevisznek, ugyanúgy mint az élő anyag, hatni fog rád. Minél inkább számodra rosszal - tehát neked negatív energiával - találkozol, annál bántóbb, gonoszabb, betegebb leszel. Segíteni fontos gyermekeinknek, viszont annak hatásait is fontos látnunk, ami felé haladunk. Rég kiderült már ezen anyagok negatív hatása. Nem én vagyok az első, aki erről ír, viszont fontos, hogy a döntés mindig a mi kezünkben van. Dönthetünk így és úgy is, de jogunk van tudni azt, hogy ha elindulunk egy úton, az hová vezet. Jogunk van tudni arról, hogy lenne más megoldás is.

Az emberek szépek, egészségesek és boldogok szeretnének lenni. Ehhez egészséges élelmek, egészséges szeretések és boldog családok kellenek. Innen indul, hogy mit eszel, mit viszel a testedbe, de értened kell hozzá azt a testet, amelyben létezel. Ha nem tökéletes a tested, akkor csak ahhoz képest javítsd, ahol tart. Ha egy nem tökéletes testű ember azonnal tökéletes akar lenni, akkor hirtelen „tanul” meg mindent és hirtelen mindent tud, legalábbis azt hiszi. Egy beteg ember meghallja, hogy a hús egészségtelen és azonnal azt az utat válassza, hogy mostantól semmi hús. Rendben, de túl nagy változás lesz az eddigiekhez képest. Hirtelen megvonással és hirtelen átállással kell számolni. Zaklatottabb, hisztisebb leszel és azonnal törvénykezni fogsz. Minden húsevőt azonnal meg akarsz téríteni. Olyan leszel, mint egy hirtelen vallási megtért. Nehéz út és nem leszel addig hiteles benne, amíg valakinek fel nem tűnik, hogy jobban vagy, vagy szebb vagy, vagy okosabb lettél. Az okos ember a más kárán tanul. Megnézik, hogy neked jó-e a paleo és majd akkor elkezdik enni: addig minek. A kevésbé okossal viszont lehet „kísérletezni” azért, mert ő hagyja. Sőt elhiszi, hogy az csak róla szól, neki lesz jobb. A kísérletek földünkön folyamatosan zajlanak addig, míg meg nem találjuk a számunkra igaz utat. Addig pedig te döntöd el, hogy kísérletezzenek rajtad vagy abból tanulsz, ami bevált másoknak. Ezt az utat is - ha szeretnéd és érted - akkor eldöntheted.

Nem összeesküvés elméletek sorából áll világunk, de valóban kísérletezünk egymással, állatainkkal, növényeinkkel. Mi van akkor, ha fölöttünk is van egy „hatalom”, egy felsőbb én, egy valóság, amely kísérletezik velünk? Erről írok legközelebb.

süti beállítások módosítása