Halmi Móni

Halmi Móni

A gerincünk és az életünk összefüggése

2021. április 23. - Halmi Móni

Biztosan sokszor hallottátok már a gerinces kifejezést. Egyenes gerinccel könnyebb az élet. Akinek egyenes a gerince, az igaz ember.

Ezeknek a kifejezéseknek van valóságalapja. Aki igaz, az nem rendelkezik semmilyen torzulással a testében. Hiába akarunk igazak lenni, ha bármilyen egyenestől való eltérés van bennünk, akkor nem fog menni az igazság, viszont minél jobban törekszünk rá, annál inkább javítjuk magunkat, egyenesítjük önmagunkat. A gerinc a középpontunk. Mindennek a gerince egy vonal, amelyre felépül valami. Mi is - mint emberi lények - egy központi vonalra építjük fel önmagunkat, amely kapcsolatban van minden részünkkel. Különböző ideglefutások vannak bennünk, amelyek az információt közvetítik oda vissza számunkra. Felülről jön egy parancs, hogy emeljük fel a kezünket és a lefutásokon keresztül felülről megérkezik az információ a kezünkbe és ezért felemeljük. Ha a gerincben valami megszakad, akkor az információ A-ból B-be nem fut. Ezt hívjuk bénulásnak. Ha a gerinc elmozdul, akkor az információ vagy hosszabb úton fog megérkezni A-ból B-be vagy egyáltalán nem jut el oda. Minden kimozdulás a gerincnél torzulást hoz létre bennünk. A gerincünk is egy megadott helyet kell, hogy elfoglaljon testünkben. Ha kimozdult, akkor már valami más részünktől veszi el a helyet, illetve egy másik részünknek engedi meg, hogy túlzott módon foglaljon el helyet a testben. Ez vezet az első egyensúlytalansághoz. Amint az egyensúlyt visszaállítjuk, a test békére lel. A béke abból fakad, hogy nincs kimozdulás, túlzás benne. Azok az emberek, akiknek ferde a gerince, muszáj foglalkozni magukkal azért, hogy kiegyenesedjen. Azért, hogy ő maga mint személy, egyenesebb, igazabb és egészségesebb legyen. Ehhez azonban az első lépés, hogy megértsük, bizony kimozdultunk az egyensúlypontunkból és bizony szeretnénk változni.

Nagyon egyszerűen lehet felmérni valakit, aki kimozdult az egyensúlyából. Nem kell hozzá orvos vagy látó vagy bármilyen segítő. Mondok példákat és megértitek. Pl.: Hazudik valaki vagy hirtelen haragú vagy csökönyös, boldogtalan, színtelen az élete és így tovább. Ha valakinek ezek közül valamely tulajdonsága megvan, akkor biztosan ki van mozdulva a gerince a HELYÉBŐL. Ebből is láthatjuk, hogy van egy hely, egy pontos tér, ahol lennie kell. A genetikán keresztül megörököltük azt, amink lett. Amink lett, arról pedig felelősségünk teljes tudatában gondoskodnunk kell: azért, mert a mi magunk megítélése belőlünk fakad és azért, mert amit hordozunk, abból tudunk adni, teremteni. Az igazságot csak igazként tudjuk megteremteni. A boldogságot is csak egyenes áramoltatással tudjuk megélni és megvalósítani, ezért különböző eszközöket javaslok a saját kiegyenesítésünkre. Pl.: gyógytorna vagy az energia tudatos áramoltatása vagy gerinc javító módszerek (súlyfürdő, tangentor, úszás), spirituális meditáció, amelynek célja a gerinc egyenesedése, stb.

Az alaptest - amit örököltünk - javítható és rontható. Önmagában ha sportolsz, akkor még nem javítottál magadon. Ha úgy sportolsz, hogy van egy önismereted és korrigálásra használod, akkor a sport rendkívül sokat segít, ha viszont fogalmad sincs örökölt önmagadról, akkor a bármilyen sport csak orosz rulett lesz a számodra. Orosz rulett, azaz tippmix. Amikor egy szülő nem vezet, csak elfogad mindent a gyerekétől, akkor komoly károkat okozhat gyermekében. Ha én egyenes gerinccel és tökéletes genetikával születtem, akkor bármilyen sportot választhatok és vélhetően bármiben nagyon jó eredményeket fogok elérni. Ha viszont vannak anomáliáim, akkor jól át kell gondolni, hogy mi a jó számomra. A jó természetesen az, ami korrigál, javít. Mai világunk viszont nem így épül fel, hogy önmagunk kijavítását is figyelembe veszi, hanem úgy, hogy ha én kislányként jóval nagyobb és erősebb vagyok gyerektársaimnál, akkor például legyek súlyemelő vagy birkózó. Természetesen ez az én anomáliámat tovább fogja fokozni, viszont ad egy kis rést számomra, hogy ha a sportomban tökéleteset érek el, akkor azt az elismerést, amit vélhetően nőként nem tudtam megkapni, akkor azt a sportteljesítményem által megkapom. Ezek a testek csak kompenzációt nyernek, de önmaguk tökéletesítését egy életre elfelejthetik. Ez még a kisebbik gond. A nagyobbik gond az, hogy örökítjük tovább a nem nőies, erős, nagydarab testünket. Ebből indul a következő generáció, aki szintén vélhetően abban fogja látni a kiteljesedést, hogyha még nagyobb és még erősebb lesz. Eltűnik a nő és ezzel determináljuk önmagunk kiteljesedését, javítását. Eltűntek a mintáink, hogy egy nő mitől nő és egy férfi mitől férfi. A gerinc helyreállítása automatikusan megérteti velünk, hogy hogy is érezzük magunkat jól. A jól érezni magunkat azt jelenti, hogy egészségesek, azaz tökéletesek vagyunk. Mindenki nagyon távol áll ettől, de mindenki törekedhet rá. Aki javít a genetikáján, az hozzá tesz a földünkhöz, aki viszont ront rajta, az elvesz belőle. Aki elvesz belőle, az energiát vesz el. Aki viszont hozzátesz, az energiával tölti a földet. EZ AZ ÉLETFELADATUNK: ezért vagyunk itt és ebben kell tudatosan látnunk. Önmagunk javítása a föld felemelkedésének a kulcsa: ezt a kulcsot most megkaptátok. Ne csak őrizzétek, mert a tudás nem öncélú, hanem adjátok tovább. Segítsetek fölébreszteni az embereket a felelősségvállalásban. Nem mindegy, hogy mit adunk a földnek, az emberiségnek és nem utolsó sorban gyermekeinknek. Egy jobb életteret, ahol öröm élni vagy egy élhetetlen sivatagot, ahol akár „maszkban” sétálgathatunk. Ezen gondolkozzatok és tegyetek meg mindent önmagatok kiegyenesítéséért, addig pedig mindenkinek jó munkát kívánok önmaga tökéletesítésében.

süti beállítások módosítása