Halmi Móni

Halmi Móni

Az élő élelem

2018. október 18. - Halmi Móni

Megközelíthetjük spirituálisan is ezt a kérdést onnan, hogy minden élelemnek - mint minden tárgynak, életnek - van egy rezgésszáma. Ez egy fizikálisan mérhető szám, aminek a rezgése 43-as alatt van, azt mi a mi világunkban élettelennek hívjuk, ami pedig 43-as fölött van, azt élőnek hívjuk. Az élő élelem tehát már 43, 50, 60 is, de az élő élelem lehet 170, 190, és 200 is. Azért fontos ezek értése, mert a te spirituális haladásodat befolyásolja.

Amikor egy ember elkezd fejlődni, valahonnan indul. Szüleink által örököltünk egy kiindulási pontot, amelynek rezgése lehet 70, 90, vagy akár 150 is. Ezek a gyermekek nagyon különböző testűek, mert akkora a rezgéskülönbség köztük. A gyerekek – ugyanúgy, ahogy a felnőttek is - egymás társaságát keresik. Valóban nem mérik egymás rezgésszámát, de érzik, érezzük. Ki az, akivel hasonló „hullámhosszon” vagyunk? Ehhez nem kell, hogy spirituálisak legyünk. Mindannyian érezzük, hogy szimpatikus-e a másik, azaz egyívású velünk vagy sem. Erre szolgál az értés: minél alacsonyabb rezgésű valaki, annál egészségtelenebb. Aki egészségtelen, az nem szépül, hanem csúnyul. Minél betegebb valaki, annál kevésbé akar jót másoknak, ezáltal gonoszabb, féltékenyebb lesz. Ezek határoznak meg minket. A szépség az egy energiaszint-mérő is egyben. Lehetsz te persze betegen is szép, de minél betegebb vagy, annál inkább fogsz veszíteni a fényedből.

Térjünk vissza az élelmeinkre, amelyek hozzátesznek fizikai testünk szépségéhez, egészségéhez, avagy elvesznek belőle.

Az élő élelmek, amelyek 43-as rezgés fölött indulnak, valakinek hozzátesznek a fényéhez és valakinek nem. Hogy lehet ez? Nem mindenkinek segítenek az élő élelmek? Próbálj érteni. Az emberi test olyan, hogy mindent, ami hozzá képest picit jobb vagy picit rosszabb, azt be tudja fogadni, viszont azt, ami sokkal jobb vagy sokkal rosszabb, azt nem fogja tudni befogadni.  A nagyon beteg embereket hiába akarjuk a legmagasabb rezgésű élő élelemmel táplálni, amikor azt sajnos nem fogja tudni befogadni, míg a nagyon egészséges sem tudja megenni az élettelen élelmeket. Azokat egyszerűen csak szintetikus élelmeknek fogom hívni továbbiakban. A szintetikus élelmek azok, amelyek rezgésében nem érik el a 43-at. Pl.: gyógyszerek, amelyek akár 1-11-ig haladhatnak. Vitaminok, amelyek 9-31-ig vannak vagy tesco gazdaságos élelmek, amelyek pl. nem tojásból és lisztből, hanem tojásporból, és valamilyen őrleményből készült tészták vagy konzervek, amelyek nélkülözik a húst, levesporok, amelyek semmi élőt nem tartalmaznak, édességek, amelyek szintén élettelen élelmek, vagy gumicukrok, csokoládék, édesítőszerek, ezek együtt 19-41- ig haladnak. Vannak még olyan élelmek, amelyek húskészítmények, de annyi szintetikus tartósítószert tartalmaznak, hogy az élőből lementek az élettelen kategóriába. Vannak ilyen gyümölcskonzervek is és vannak olyan szószok, amelyet bármilyen élőn használunk, azonnal élettelenné teszi azt. Ilyen pl. a ketchup, majonéz, mustár, és ilyen a házilag előállított tormán kívül minden élelmiszer-üzletben kapható torma is. Ezek mind megölik az élőt, csak úgy, mint a cola, fanta és minden szénsavas üdítő. Bármilyen szénsavas üdítőt iszol egy egészséges ebéd után, azonnal megöli, mielőtt hasznosítottál volna belőle valamit is.

Nem azért írom ezeket, hogy megijedjetek, hogy akkor mit is lehet enni, hanem azért, hogy megértsétek, ha élő testet szeretnétek létrehozni, amely szaladgál, él, élvez, akkor élő élelmekkel kell ellátni a testeteket.

Mik az élő élelmek? Hús, zöldség, gyümölcs és van egy magasabb rezgésű élelem kategória is, ezek a növények, amelyeket gyógynövényeknek vagy gyógyító növényeknek is hívunk. A gyógynövények rezgése 150-200-ig terjed. A gyümölcsöké 67-97-ig, a zöldségeké 49-79-80-ig, míg a húsoké 41 (és ezek a tartósított felvágottak) -74-ig terjednek. Az ember átlag rezgése 90-92 között mozog. Ez úgy jön össze, hogy mindenkiben van nagyon alacsonyrezgésű sejt, pl. halott sejt és van nagyon magas rezgésű sejt, akár őssejt, amelyből egy átlag számot írtam le nektek. Ez az átlagember. Az átlagember nem világít. Nem olyan nagy a rezgése, de egy átlagembernek, aki 90-es rezgésű, egy 110-es rezgésű ember (aki szintén nem túl magas rezgés) világít. Neki ő a segítője. Neki tőle kell elfogadni a segítséget, mert hozzá képest csak kicsit jobb. Ha hozzá képest sokkal jobb, akkor már tőle az alacsonyrezgésű nem tud elfogadni semmit. Túl elérhetetlen lesz számára, már nem befogadható neki: ezért vannak barátaink, akik kicsit jobbak nálunk vagy kicsit rosszabbak.

Hogyan tudunk változtatni ezen? Élelmeinkkel. Fel kell mérnünk, hogy eddig milyen táplálékokat fogyasztottunk: attól lettünk valamilyenek. Amikor ezzel szembesülünk, akkor megértjük, hogy ahhoz képest együnk kicsit jobban, mint előtte, hogy testünk hozzá tudjon szokni az újhoz. Hozzászokni, hogy be is tudja fogadni. Minden egyes új sejt új információt tárol, amitől jobbak illetve rosszabbak is lehetünk. Ha gonosz vagy, akkor egyél olyat, ami számodra jobb és ahhoz képest fogsz alakulni. Azt fogod észrevenni magadon, hogy ahogy az új élelem elkezd építeni, kevésbé leszel bántó. Amikor az ember hirtelen akar változni, sokszor rosszabbat tesz magával, mint előtte. A rossz állapotú test nem fogadja be a gyógynövényt, nem fogadja be a gyümölcsöt, és minél rosszabb állapotú a tested, eljuthatsz odáig, hogy a zöldséget vagy a húst sem tudod befogadni. Mit eszik ilyenkor az ember? Műanyagot. A korházakban tápszert adnak vagy levesporból készült levest vagy porból készült krumplipürét, stb. Ezeket, ha befogadja a test, akkor közeledik ahhoz, hogy élettelen legyen.

A test attól élő, hogy lélek, azaz fény van benne. Ha nincs benne fény, kihuny a lélek, meghal az ember. Ha ezt értjük, akkor gyermekeinket is próbáljuk élővé tenni, azzal, hogy élőbb élelemmel látjuk el őket, mint eddig. Ha eddig chips volt és cola, akkor ezután ehhez képest valami jobb. Amikor azt megszokja, akkor lehet újra valami még jobb, és így tovább. Minél jobb az élelem a testében, annál jobban érzi magát tőle. Minél intelligensebb gyermeket szeretnél nevelni, annál jobban figyelj élelmére. Fontos. Ez alapján fejlődik személyisége. Legközelebb arról írok, hogy élelmeink hogy hatnak személyiségünkre.

süti beállítások módosítása