Halmi Móni

Halmi Móni

Eltorzulásaink okai

2017. szeptember 24. - Halmi Móni

A fény, a lélek egy csatornán keresztül jön ide a Földre. Ez a csatorna a testünk. Testünkben – különböző torzulások által – van, amikor gyors leszületésű lesz a lélek a testben; és van, amikor lassú. Lassú akkor lesz, amikor torzult testünk. Gyors akkor, amikor testünkben kiegyenesedés jött létre. A torna, a mozgás ezért is fontos. Azért hogy testünket kiegyenesítsük. Azért hogy ne torzult rendszeren keresztül kelljen bejönnie a fénynek – testünk által – a Földre. Minél inkább torzul testünk, annál inkább tudunk olyan tudásokat, amelyek valójában nem igazságok. Azok az emberek, akik megvilágosultak biztos, hogy próbálták kiegyenesíteni testüket. Biztos, hogy próbáltak megigazulni, vagy volt valaki a családjukban, akinek valami egyenesítés jött létre a testében. Ehhez először a testedzés fogalmát tisztáznunk kell!

Lehet úgy sportolni, hogy borzasztó rossz állapotú testet hozunk létre; és lehet sportolni úgy, hogy javítunk kondíciónkon, sőt javítunk testfelépítésünkön – akár egyenesítjük, lazítjuk, rugalmasabbá tesszük magunkat. Lehet úgy fejlődni, hogy előrehaladunk, és lehet úgy „fejlődni”, hogy visszafelé haladunk. Testünk addig él, amíg életben tartjuk keringésünkkel. Ilyen értelemben mindig jó a sport, mert keringést hoz létre bennünk, de nem mindegy, hogy merre halad sportunk által testünk. Minden sport jó valakinek, valamiért. Ha megértjük, hogy honnan indul testünk, akkor megértjük, hogy min kell javítanunk benne. A testünkről általában hamis kép él bennünk. Általában a szépség motivál minket a sportban. Még szebb testet szeretnénk létrehozni. A még szebb test nem mindig egyezik meg az egészségessel. Gondoljunk itt arra például, hogy időszakonként más szépségideálok vannak életünkben. Van, amikor az izomkolosszusok szépek. Van, amikor a csontsovány modellek hódítanak, van amikor Barbi baba kép él bennünk élénken, és van, amikor amorf formák tetszenek éppen nekünk. Ezek nem mindig juttatnak el minket az egészséghez, de ha egy közösség túlsúlyos, akkor egy modell motiválóan fog rájuk hatni soványságával. Azért születnek a kirívóan tökéletlen minták, hogy értsünk belőle. Azok az emberek, akik csak az izmaik fejlesztését tűzték ki célul, eltorzulnak testként, és eltorzulnak szellemként is. Amikor a szellem is eltorzul, akkor hiába próbálod őt meggyőzni arról, hogy egészségtelen napi 7-8 órát edzenie, akkor is ezt fogja tenni. Hiába próbálod meggyőzni arról, hogy egészségtelen olyan porokat ennie, amitől ugyan ideig-óráig nőnek az izmai, de később komoly mellékhatásai lesznek. Vagy azonnal. Hiába próbálod őt bármiről meggyőzni, mert minden energia a test izomzatába megy. Nem jut elég energia – akár vér – az agyba. Ha nem jut elég vér az agyba, akkor butulnak az emberek. Az agyat ugyanúgy táplálni kell. Ugyanannyi energia kell a test bármelyik területébe, mint amennyi az agyba kellene. Az egyensúlytalanság miatt kevesebb vér fog az agyba áramolni, mert mi csak izmainkat töltjük vele. Minél több vér áramlik az agyba, annál okosabbak leszünk. Minél több vér áramlik a test különböző területeibe, annál izmosabbak, vagy akár egészségesebbek leszünk. A kulcs az önismeret. A kulcs, hogy megértsük, hogy bármi túlzó, az elvisz az egyensúlytól a valami tökéletesedése felé. Ha valami tökéletes a testben, akkor egy információ fog áramolni benne azért, hogy ne töltsd túl az agyad, a szíved, az izmaidat vagy bármit, ami egyensúlytalansághoz vezet.

Ha egy test beteg: pl. anorexiás, akkor először el kell kezdeni energiát küldeni oda, ahol hiány van benne. Láthatóan az izomban van hiány, ilyenkor ezért megpróbálunk enni és sportolni, amitől felépül testünk. Van, amikor az agy kapott kevés vért, ezért szépnek látja a testet, amin semmi izom, sőt hús sincs. Ha az agyunk szépnek látja testünk csontsoványságát, akkor agyunkat kell feltöltenünk olyan képekkel, amelyek szépek és egészségesek. Felül kell írni a rosszul rögzült formát bennünk! Azért alakul ki egy ilyen rossz forma bennünk, mert hatott ránk társadalmunk „rossz szépségideálja”. Nem tudtunk megállni, mi is modellalkatot szerettünk volna. Ezért kell agyunkat is tölteni. Ezért kell tanulni, hogy agyunkba megfelelő mennyiségű vér áramoljon. Ha megfelelő mennyiségű vér áramlik az agyban, akkor mindig figyelmeztetni fog agyunk a túlzásokban. Mindig le fog állítani minket, ha bármiben túlzók vagyunk. Akár a sportban, akár az egészségkárosító szerek fogyasztásában. Akár abban, amikor hősködünk, hogy jobbak vagyunk másoknál valamiben. Nem kell hősködnünk! Ha jobbak vagyunk valamiben, az meg fog világítódni. Észre fogják venni. Tanulni fognak belőle, és ők is, mások is jobbak lehetnek.

A tudás nem öl meg minket. A tudás egyensúlyban tart. Az az ember, aki szellemi fejlődésen – tehát agyának fejlesztésén – elindult, nem fogja testét tönkretenni. Az okos ember rálát arra, amire a buta – aki nem fejlesztette még agyát – nem lát rá. Arra, hogy ebben a testben élünk. Arra, hogy ebben kell megvilágosodnunk. Arra, hogy ezért vigyáznunk kell rá. Arra, hogy az nem vigyázás, ha túlhajtom, túlhajszolom. Akkor sem, ha azt a sport „szentségéért” teszem, és akkor sem, ha azt hiszem, hogy attól lesz egészséges a testem, hogy túlsportolom magam.

Az egyensúly – mint szó – magában hordoz mindent, mégsem értjük. Az nem lehet egyensúly, ha értünk, és mégis károsítjuk testünket. Az nem lehet egyensúly, ha meghúzódott egy izom bennünk, és akkor is edzünk, mert mit szólnak majd hozzá a többiek. Az nem lehet egyensúly, ha testünk jelez, hogy éhes, de nem eszünk, nehogy egy dekát is fölszedjünk magunkra. Testünk el van torzulva. Vissza kell állítani a test mintáját arra, hogy milyen az egészséges test! Valószínűleg akik eljutnak idáig, már nem fognak túlsportolni, és valószínűleg akik eljutnak idáig, nem fogják testüket sanyargatni. Élnek, és ezzel fognak mintát mutatni másoknak. Az egészséges testből szeretet sugárzik. Az egészséges test érték. Ilyen testek létrehozására van szükség ahhoz, hogy társadalmunk túljusson a test, lélek, szellem kombináción, ami a „szent hármasság”. Ez az a pont, amin csak értéssel, azaz megvilágosodással lehet túljutni. Nem kell teljesen megvilágosodni, azaz érteni ahhoz, hogy egészséges testet hozz létre magadnak, de bizony értened kell! Ahhoz viszont az agyba kell energia – azaz vér –, hogy megérts dolgokat. Ahhoz viszont ideig-óráig, el kell vonni máshonnan energiát, azaz vért, hogy ne a test izmaiba, hanem a fejbe áramoljon a vér. A vér, amikor tágítja az agyi ereket, akkor okosabb leszel. Ezért kell sportolni, hogy megfelelő mennyiségű vér áramoljon testünk minden területébe; és ezért kell tanulni, hogy kinyíljon az agy, azaz a szellem. Ha kinyílt és értesz, akkor kezdj el megint sportolni. Te szabályozd magad, hogy most az agyadba töltesz energiát, vagy az izmaidba, vagy testi fejlődésedbe bárhová! Ha elérsz egy bizonyos szintet, és egyensúlyba kerülsz, akkor automatikusan fogod érezni, hogy most tanulni van kedved, vagy testet építeni, vagy hol van rés a pajzson, mire kell energiát tölteni.

Az emberek megvilágosodni jönnek a Földre. Érteni, tanulni. Nem olyan bonyolult megvilágosodni. ÉRTS! Érts meg mindent itt, hogy miért fejlődtek torz emberek, hogy miért keressük az egyensúlyt, és mi az oka az állandó elvágyódásainknak innen a Földről! Az, hogy vannak iskolák máshol is. Vannak bolygók, amelyek lehet, hogy izgalmasabbak lesznek tanulás szempontjából. De ahhoz, hogy harmadikból negyedikbe lépjünk, meg kell tanulnunk mindent, ami harmadikos anyag. Mindent, amit csak itt lehet. Annyi mindent tudunk itt tanulni még. Annyi mindentől szép az élet, de mi leragadtunk. Azt hisszük, hogyha egy valamit megtanultunk itt, akkor már mindent tudunk, és ezért már nem akarunk többet itt megtanulni. Unalmas lesz az életünk, ha elhisszük, hogy mindent tudunk. Viszont ha még nem tudunk mindent, akkor akarjunk fejlődni, tanulni, mert innen a Földről csak akkor fogunk továbbhaladni, ha már mindent megtanultunk. Megtanulnunk itt mindent – lehet egy életen keresztül, vagy százmillió életen keresztül is. Ami itt tart minket az az, hogy nem akarunk tanulni. Nem tudunk tanulni, mert nincs elég agyunk. Fejlesszük azt úgy, ahogy gyerekként tettük! Memorizáljunk újra és újra dolgokat! Sportoljunk, hogy több vér keringjen bennünk, és szeressünk, hogy megnyíljon szívünk, amely szabályozza bennünk a keringő vér mennyiségét is! Legközelebb erről írok.

süti beállítások módosítása