Halmi Móni

Halmi Móni

A négy elemről

2018. április 28. - Halmi Móni

Minden embert négy elem alkot. A föld, a víz, a levegő és a  tűz elemek kombinációjából születünk. Ennek különböző keverékei vagyunk. A négy elem alkotja a földi piramisunkat. Minden elem egy oldala a piramisunknak, amely fent össze kell, hogy érjen. Ha nem ér össze, akkor nincs kilépési pontunk egy újabb valóság felé, ami már nem az emberi testben játszódik. Ha kilépünk rajta, akkor sok csodában lehet részünk: olyan csodákban, amelyek az emberi társadalom számára rejtve voltak eddig. Miért? Mert azokhoz a csodákhoz, tudásokhoz fel kell nőni. Az elsős sem tudja befogadni a nagyobb tudásokat egyből, csak szépen folyamatában. Mi is elsősként kezdtünk, és nyolcadikosként végzünk, hacsak nem hisszük el, hogy univerzumunk nemcsak nyolc bolygóból áll, hanem 12-ből. Ezek a csakrák, amelyek jellemeznek minket. Minél több csakrával, azaz bolygóval hangolódunk össze, annál inkább tudunk olyanná válni, mint az EMBER. Az ember több, mint amit eddig láttunk belőle. Több tudása lehet. Nagyobb hite, nagyobb szeretete és több érzelme lehet. Persze le is lehet szabályozni magunkat és akkor nem emberek, hanem csak emberkék leszünk. A csakrarendszer a bolygókkal, míg az elemrendszer a felsőbb valóságokkal, pontosabban a négy fő arkangyallal van összefüggésben. Az elemek különböző néven, különböző arkangyalokkal analógok. A föld eleme Uriel arkangyalt, a víz eleme Gábriel arkangyalt, a levegő eleme Rafael arkangyalt, és a Tűz eleme pedig Michael arkangyalt szemlélteti. Ebből is látszik, hogy milyen károkat okoz ez az ember stabilitásában, ha bármelyik elem túl van töltve, illetve ha kevés van belőle. Rengeteg emberrel volt már dolgom, és olyat, hogy egyensúly: még nem láttam, hiszen hozzám olyan emberek fordulnak, akik segítségre szorulnak, tehát nem stabilak. A stabilitásunk ennek a négy elemnek az egyensúlyától függ. Spirituálisan ezért gondoljátok meg, hogy ha csak az egyik arkangyallal vagytok kapcsolatban, akkor biztos, hogy egyensúlytalanok lesztek. Földiként pedig szintén gondoljátok át, hogy ugyanez vár rátok, ha nem gondolkoztok, és nem egyesítitek magatokban a Föld elemeit, a víz elemeit, a levegő összes elemét és a tűz minden ismeretét. Mik ezek?

 A föld elemei a föld által megtermelt élelmekben tárolódnak. Ebből, azaz élelmekből kell fogyasztanunk, hogy föld elemet vegyünk magunkhoz. Sok féle földi élelem van, de mind élő. Azok az élelmek, amelyek laboratóriumban készültek, azokat nem a Föld szülte. Nem tartalmaznak földi energiát, ezért mintha nem is ettünk volna semmit, úgy kezeli őket a testünk. Nem épül be az emberi test rendszerében, és ha nem tudunk méregteleníteni (nyirokkeringés),. akkor nem tud kiürülni belőlünk, ezért felhalmozódik. Olyan, mint a rossz helyen lerakott szemét. Kupacokat képez, majd elkezd bomlani. Mi által? Baktériumok, kórokozók által. Ez történik testünkben is. A lebonthatatlan szemét lebontására felkérjük „baktérium testvéreinket”, hogy segítsenek lebontani a bennünk lévő szemetet. Ha ők elkezdik lebontani, akkor bennünk gyulladás van: a baktériumok dolgoznak. Ha nem dolgozhatnak, akkor a szemét bennünk nő és önálló életre kel, mint ahogy az evolúció is önmagától, minden „élettelent” előbb utóbb élővé tesz. Ha a szemét élő és önálló lesz bennünk, akkor rákot, azaz önálló létformát diagnosztizálnak bennünk. Az nekünk nem jó. Béküljünk ki a bennünk élő baktérium flóránkkal és köszönjük meg neki, hogy lebontja testünkben a felhalmozódott szemetet, és ezért  nem kell majd rákkal küzdenünk.

Víz energia. A vízben található összes elemmel, sóval, vegyülettel hangolódunk össze a víz elfogyasztása és a vízben való fürdőzés által. Ha a víz kemény, akkor meszes. A meszesedés a víz fogyasztásának a rossz útja. Minél jobb vizet fogyasztunk, annál kevésbé leszünk meszesek, annál inkább fogunk ásványi anyagokat bevinni testünkbe, hogy jobban épüljünk. Fontos a víz, hiszen tudjuk, hogy legalább 70 %-át kell alkotnia a mért víz mennyiségnek bennünk. Ha nincs víz bennünk, akkor kiszáradt a rendszer, meghalt a test. Ha van víz bennünk, akkor vagy kevés, vagy sok van. Mitől függ? A bennünk lévő földenergiától, azaz a bennünk lévő táplálék minőségétől. Ha sok a só bennünk, szervezetünk jelez, hogy igyunk: hogy hígítsuk a rendszert, mert egyensúlytalan. A modern kor mindent kitalál, hogy érzékelésünk gyengüljön. Testünk úgy jelez, hogy ha szomjasak vagyunk, hogy szárad a szánk, a bőrünk, és aztán belül száradnak, zsugorodnak szerveink. Ekkor jönnek azok a betegségek, amelyek vese eredetűek, mint például a vesehomok, vesekő. Kevés a víz bennünk, és összeszárad, megkövesedik vesénk. A modern technika azonnali segítséget kínál. Ha száraz a szád, akkor zsírozd be. Kend be Labello-val, és már nem is száraz. Tüneti kezelés: ebben jó az orvostudomány is. Ha száraz a bőröd, kend be testápolóval és már nem is száraz. Ezek jelzések, amelyek figyelmen kívül hagyásával belül visszafordíthatatlan folyamatok fognak végbe menni.

Levegő elem. A levegő is rengetek gázt, gáz-halmazállapotú illékony anyagot rejt. Testünk ezt is befogadja és szűri, ha van szűrőrendszere. Mik a szűrőrendszerek? Pl. a mandulák, a garat, a tüdő, a hörgők, stb. Ha ezek nem léteznek, vagy nem működnek, akkor minden levegőben lévő elem akadálymentesen áramlik testünkben. Ha akadálymentesen áramlik testünkben, akkor az elsődleges védelmi rendszer felborult. Amikor orvos antibiotikumot ír fel, akkor már azt próbálja kezelni, ami éppen kifelé igyekszik belőlünk: a baktériumot. A baktérium ezen a légzőrendszeren ki és be áramolhat. Ha kifelé halad, akkor tünetei a következőek: nátha, köhögés, orrfolyás stb. Amikor a baktérium kifelé áramolna, akkor mi azt mondjuk, hogy nem mehet. Az antibiotikum nem engedi távozni testünkből a baktériumot, hanem testünkben körülveszi őket és körbezárja. A körbezárt baktérium rájön, hogy még dolga van bennünk, mert megint befogadtunk valamennyi szintetikus anyagot, amit mi magunk, mint ember , ugye már tudjuk, hogy nem tudjuk lebontani. Azért nem tudjuk lebontani, mert testünk úgy lett megalkotva, felépítve, hogy hús-, zöldség- és gyümölcsevők vagyunk. Minden más, ami ettől különbözik, csak segítséggel, pl. baktériummal bontódik le bennünk. Ha egy baktérium bekerül testünkbe, akkor annak előbb-utóbb ki is kell mennie belőlünk. A hugyutakon, a véren, a levegő kilégzésén, nyirokkeringésen távoznak belőlünk. Ha nem tudnak kimenni belőlünk, akkor etetni kell őket magunkban. Ha nem etetjük őket, akkor minket fognak felzabálni. Ezért félünk a baktériumoktól, mert van, hogy annyira ellepik az emberi testet, hogy megeszik. Ha ezt megértetted, amit írtam, akkor rá kellett, hogy jöjjél, hogy a baktériumok segíteni jönnek. Ha már el kellene hagyniuk testünket, de nem tudnak kimenni belőlünk, mert antibiotikumokkal bennünk tartjuk őket, akkor egy idő után, önvédelemből kezdenek minket felfalni. Őket is meg kell érteni. Segíteni jöttek, és bennünk ragadtak. Engedjük magunkból ki őket. Minél gyengébbek, minél alacsonyabb rezgésűek vagyunk, annál nagyobb tünetekkel hagynak el bennünket. Minél erősebbek vagyunk, minél magasabb rezgésűek, annál könnyebben lépnek ki belőlünk. Ha kilépnek, akkor légzésünkbe ők már nem kerülnek vissza. A légzés teljessége megszűri a számunkra fontos elemeket  és élőflórákat bennünk.

A tűz elem. A tűz elem Michael arkangyallal, a teremtő erővel, és a hatalommal kapcsolható össze. Azokat az embereket, akikben nincs tűz, lenyomják. Azért, hogy tanuljunk belőle. Ha lenyomnak minket, akkor ne védessük meg magunkat szüleinkkel, párunkkal, hanem tanuljunk belőle. Azt tudják lenyomni aki gyenge. Gyengeségünket megmutatja testünk. Ha gyengék vagyunk, akkor betegek vagyunk. A tűzenergia nélkül nem tudunk elégetni baktériumokat, vagy vírusukat. Nem tudjuk kitakarítani testünket, és önállótlanok, életképtelenek leszünk. Ennek az energiának legalább annyira fontos szerepe van bennünk, mint a másik háromnak. Ha ez az energia túl tölt bennünk, akkor hangosak, arrogánsak, bántóak leszünk. Ha túl tölt bennünk, akkor legalább annyira rossz, mintha kevés lenne bennünk. Akiben kevés van, az nem tud teremteni. Nem ér el semmit az életben. Akiben viszont sok van, az megperzseli önmagát és korán elég, meghal.

Minden elemet szabályoz bennünk a központi idegrendszer. A központi idegrendszernek az a feladata, hogy jelezzen nekünk. Jelezzen, hogy mit kíván enni, - föld energia- mit kíván inni, és mennyit, - víz energia- mennyi levegőre, és milyen levegőre van szükségünk, - levegő energia- és mennyi fényre, azaz tűzre van szükségünk. Minél nagyobb a fény, annál nyugodtabbak leszünk. Azok az emberek, akik sok fényben élnek, világos helyeken laknak, nyugodtabbak. Erről írok legközelebb.

süti beállítások módosítása