Halmi Móni

Halmi Móni

A „jó” és a „rossz” spiritualitás

2017. január 31. - Halmi Móni

Sokan gondolhatjátok, hogy néha szidom a spiritualitást. Azt a spiritualitást, ami hamis alapokra épül, azt valóban szidom. Akkor épül hamis alapokra, ha hiányok vannak benne; és minden tudásban – amely spiritualitás – hiányok lettek. Nem tudunk mindent tökéletesen, csak felszínesen. A felszínesség nem elég. Nem tudom megválaszolni a kérdéseket teljesen, akkor „csak” hiányt, azaz félelmet adok tovább. Azt, amit nem ismerünk, attól félünk. Ott „sárkányok laknak” . Az ismeretlent így kezeli az egyház, a különböző spirituális tanok, és ezáltal elválasztások jönnek létre bennünk. Én ebben hiszek, te abban, tehát mi különbözőek vagyunk. Ha így gondolkodna egy tanár, akkor az oktatás rendszere a következőképen működne: „Én tudok mindent, te pedig semmit. Én nem adom át tudásom neked, mert annyira különbözőek vagyunk.” Hová menne a világ így? Sehová. A tanítások lényege, hogy olyat kapj, amit még nem tudsz. Ha én folyamatosan egy közösségbe járok, akkor egy ideig nagyon érdekes lesz számomra, hogy újabb és újabb információkkal, tudásokkal gazdagodok, de egy idő után abból több nem jön. Akkor elmegyek oda, ahol újat tanulok. Ha újat tanulok, akkor megpróbálom összerakni azzal, amit eddig tudtam. Értelmezem az alapomat, és hozzáteszem az újat.

A vallások problémája az, hogy azt állítják, hogy minden tudás ott van bennük. Minden tudás ott van a keresztény egyházakban, minden tudás ott van a Mohamedán egyházakban; sőt minden egyház azt állítja, hogy önmagában teljes. Lehet-e teljes valami akkor, ha körülötte létezik más is? Nem. A teljesség a minden. A mindennek pedig egységgé kell ahhoz válnia, hogy azt mondhassuk, mindent megértettünk. Ha egy iskolában nyolc osztály van, akkor hiába imádom az elsőt, és hiába töltök el 40 évet az első osztály tanulmányozásával, semmi újat nem fogok kapni tőle. Viszont látnom kell, hogy abban a rendszerben, amely az iskola, 8 osztályt kell végigjárjak ahhoz, hogy egy adag mindent megértsek; és ha kész, akkor láthatóvá válik újabb négy, majd újabb 4-5 vagy hat osztály. Nincs vége, de hogy nyolc osztály után tovább léphessek a következő négybe, ahhoz tökéletes vizsgát kell tennem az addig tanultakból.

Ezzel szemben a vallások azt mondják, hogy éveket, vagy akár életeket tölts el a negyedik vagy akár a harmadik osztály tanulmányozásával. Nagyon jó, mert így senki sem mehet tovább gimnáziumban. Így lehet tudatlanságban tartani bennünket azzal, hogy azt mondják, hogy ez az egyetlen igaz vallás. Megmaradtál harmadikban, és régóta unod, de fontosak számodra tanáraid, mert tiszteletre neveltek, és elfogadtad őket tanítódul.

Én is elfogadtam tanítóimat. Mindig akkor, amikor tanítottak nekem. Ha nem tanítottak, azaz olyan tudást adtak át, amelyet már tudtam, tovább mentem. Tovább mentem, és elkezdtem felfedezni az újat. Az újat, ami először ismeretlen, ami először félelmetes, hisz nem tudtam, hogy mi jön. Ti sem tudtátok harmadik után, hogy mi jön, csak azt tudtátok, hogy megmutatták számotokra az elején elsőben, hogy lesz második, harmadik és így tovább. Elérkezik a negyedik. Új lesz. Izgalmas, félelmetes. Addig izgalmas, amíg újat tudsz tanulni, ez a motiváció; és addig félelmetes, amíg mindent megértesz. Ha mindent értek, akkor megszűnik a motiváció. Ha megszűnik a motiváció, akkor nincs, ami előrevigyen; így újabb motivátorra, azaz egy újabb tanárra lesz szükségem. Ő lesz az ötödikes osztályfőnök. Így haladunk tovább. Minél nagyobb tudásod lesz, annál izgalmasabbá válik, ahogy egymásra épülve értesz. Érteni jó. Ha megállítanak harmadikban, azt mondják, nincs több, nincs tovább, akkor rettenetesen elkezdesz unatkozni. Minden energiádat le kell vezetned valahol. Nem előre haladsz, tehát nem abba töltöd az energiádat, hogy fejlődj, hanem állsz, tehát le kell vezetned. Hogyan? Összevissza. Sporttal, kommunikációval, drogokkal, önmagamra figyeléssel, mások segítésével, tehát összevissza. Ebből valamit a társadalom tolerál, valamit nem tud elfogadni, és valamit felemel.

Egyik sem jó. Ha az energiámat eltékozlom, tehát pocsékba megy, akkor előbb-utóbb nem jön. Miért jöjjön újabb energia, erő, hit, bármi, ha nem használom arra, amire kéne. Mire kéne használni? Arra, hogy haladjak az úton. Arra, hogy harmadikból negyedikbe, negyedikből ötödikbe lépjek. Ha nem lépek, akkor lebontódik a tudás. Ha nem fejlődöm előre, akkor elindulok visszafelé. Elkezdek butulni. Miért? Mert nem értékeltem a tudást előrefelé, akkor tanuljam meg értékelni legalább a haladást – hátrafelé. Lebutulok. Hátrafelé veszítek tudásomból, de legalább haladok. Amikor állok, az a legrosszabb. Ha állok, akkor egyáltalán nincs keringés. Akkor egyáltalán nincs haladás. És ha mindenki áll, akkor észre sem vesszük, hogy állunk. Ha pedig valaki halad előre, akkor legalább van mintánk, hogy haladni is lehet. Ha valaki halad visszafelé, abból legalább következtethetünk arra, hogy mi viszont állunk. Ha állunk, egy idő után meghalunk. Az idő mindig attól függ, hogy milyen genetikával kezdtünk, hova születtünk.

Egy jó genetikában viszonylag hosszan állhatunk, mert van benne muníció. Egy rossz genetika, rossz alap állandóan kiegészítésre szorul. Ha nem tanulunk, akkor nem egészítjük ki magunkat, tehát nem leszünk többek, és meghalunk. Ha tanulunk, akkor akár a legrosszabb genetika is előreléphet, hiszen tanulásunkkal a hiányzó részeket kitöltjük. Ha DNS kód hiányod van, akkor azt tanuld meg, amitől az a hiány betöltődik és gyógyulj. Bármi, amit tanulunk, önmagunk gyógyítása, fejlesztése! Bármi, ami nem tanulás, vegetálás vagy visszafelé fordulás lesz, azaz önmagunk rombolása. Ilyenek a kábítószerek, ilyenek egyes embereknek már a gyógyszerek is, és ilyenek a húsok azoknak, akiknek teste már megtanulta önmagát építeni.

Ez egy út, ami halad előre. Ha nem tartasz ott, hogy húst egyél, akkor előtte biztos, hogy jelzett a tested, hogy ne egyél már gyógyszert; vagy azelőtt, hogy ne rombold magad kábítószerekkel.

A legtöbb spirituális ember rombolja magát szerekkel. Gyógyszerekkel, sőt drogokkal is. Ez kevésbé rossz szerintük, mint húst enni. A mai spirituális világ legnagyobb ellensége a hús. „NE EGYÉL HÚST!” Mintha ez lenne a legfontosabb. Én azt mondom, hogy előbb ne használj tudatmódosítókat, majd ne használj gyógyszert, mert szintetikus, azaz élettelen anyagot viszel be a testedbe. Aztán egy idő után jön az érzés, hogy nem kívánom a húst, majd egy idő után nem kívánom a zöldséget, csak a gyümölcsöt, és egy idő után fénnyel, azaz a nap sugaraival jóllakom. Senki nem tart itt. Úgy nem tudunk eljutni nyolcadikba, hogy kihagyjuk vagy lerövidítjük az elsőt. Úgy nem tudunk megérteni semmit, ha nincs alapunk. A spirituális embernek ma az a legnagyobb nehézsége, hogy elhitte, hogy ott tart. Ott tart nyolcadikban. Ha nyolcadikba jársz, akkor nem félsz attól, hogy egyél húst. Nem félsz attól, hogy beszélj másoknak hitedről, de nem félsz meghallgatni mások hitét, mert tudod, hogy tanulhatsz belőle. Ha félsz mások hitétől, és el is zártad magad minden más vallástól – amit hallottál, hogy létezik ­–, akkor leragadtál valamelyik osztályban, és gyönyörködsz a tanító néniben, de nagyon rég nem fejlődsz.

Fejlődni azt jelenti, hogy haladsz. Élni az haladás. Haldokolni az visszafelé haladás, és hirtelen meghalni az állás. Aki hirtelen meghal, az nagyon régóta áll. Aki halad, annak legalább van lehetősége látni, hogy merre halad. Ha egyre rosszabb állapotban vagy, akkor ne legyenek illúzióid, egyre lejjebb haladsz. Ha viszont javulsz, akkor elindultál előre. Az iskolák sorban követik egymást. Elsőtől nyolcadikig az első etap. Kilencediktől tizenkettedikig a második etap, és utána jön a harmadik etap. Ezek a tudatszintek, amelyeket itt meg lehet tanulni. A Föld a második tudatszintről a harmadik tudatszintre lép. Ez az egyetemi, azaz az egyetemes tudás. Aki tovább szeretne menni, annak először ezt kell, illetve ezeket kell abszolválni – 5-össel. Minden etap után vizsga lesz. Ezt hívják a spirituális emberek beavatásnak, és minden vizsga után, ha jól, azaz tökéletesen sikerül, akkor tovább mehetsz, egy újabb tudást megszerezni. Ez hajtson előre, és ne sértődj meg, ha lelked visszavisz oda, ahol kimaradt valami, ahol nem tanultad meg tökéletesen azt, amit kellett volna. Hidd el, magadért tanítod magad. Segíts magadnak érteni, hogy hol tartasz. Ne gondold túl magad azzal, hogy húst nem eszel, de gyógyszert, vitaminokat igen. A hús élő, a gyógyszer nem. Melyikből lesz egészségesebb tested? GONDOLKOZZ! Legközelebb még több tudást és értést adok az egyetemi tudás fölötti világból; de tudjátok, addig mindenkinek magában kell megnéznie, hogy hol van elakadása, hiánya tanulmányaiból. Szép napokat kívánok nektek.

süti beállítások módosítása