Halmi Móni

Halmi Móni

A teremtés

2020. december 30. - Halmi Móni

Isten szólt és lett.

Mi a teremtés? Információ, amely kimegy, hogy megteremtse azt, amire elküldetett. A kimondott szó teremtő ereje teremt. Ez a szó, a hang, a rezgés, az információ. Minden, ami kimegy belőlünk, teremt valamit. A bántás szomorúságot teremt. Az igazság jót hoz létre. Az öröm vidámságot és boldogságot teremt. Hogyan? Úgy, hogy egyszerűen ezeket a kifejezéseket megtöltjük tartalommal. A teremtés tartalommal tud megvalósulni. Rengetegen mondják, hogy egész életemben boldogságot, örömöt, gazdagságot „kértem”, de ezeknek pont az ellenkezője teljesült. Hogyan történhetett mindez?

A teremtés úgy kezdődik, hogy kimondunk egy szót. - Szeretnék örömöt kívánni nektek -. A szándék kapcsolódik a bennünk lévő energiákhoz és fele-fele arányban teremt. Ha bennem szomorúság, bánat nagyobb százalékban van, akkor az én kívánságom jó szándékom ellenére is csak szomorúság lesz. Abból tudok adni, amim van. Ha a szándékom sem tiszta, mert nem tudok szívből örömöt kívánni nektek, akkor a kimondott szó mögött, hogy szeretnék örömöt kívánni nektek, nem az fog megvalósulni, hanem az irigység és a hozzá kapcsolódó szomorúság és bánat, ha az volt bennem. Abból tudsz teremteni, ami benned van és abból, ami a szándékod. A szándék is meghatároz és megítél minket. A teremtéshez két energiát kell minimum összekapcsolni, mert a kettőből lesz hatvány vagy a kettő kioltja egymást és akkor a teremtés nem történik meg. Ahhoz, hogy egy energiából teremtsünk, ahhoz nagyon rá kell látnunk önmagunkra, társadalmunkra és a körülöttünk lévő életre. Minél inkább egyedül teremtünk, annál nagyobb felelősséget vállalunk az egészből. A nagy felelősségnek a felvállalása sokszor túl magányossá tesz minket. Képzeld el, ha egy kapcsolatban csak te teremtesz. Csak az történik, amit te gondolsz jónak. Csak az valósul meg általad, ami neked fontos. Ilyenkor a másik háttérbe szorul. Háttérbe szorul, mint nő vagy mint férfi és az egyensúly felborul. Ahol az egyik fél háttérbe szorul, ott a teremtés vagy túl nőies vagy túl férfias lesz. Ha nőies a teremtés, akkor ruhákat veszel vagy olyan tárgyakat, amelyek harmonizálnak egy lakást és a gyerekeidnek mindent IS meg fogsz adni. Amennyiben túl férfias a teremtés, akkor folyton az anyag azon aspektusát teremtjük meg, amely társadalmilag felemel. Még több lakás, ház, vagyon, amelyek már nem funkcionálisan kellenek vagy luxus. A férfi versengő, ezért fölé akar menni a másiknak. A nő harmóniára törekszik, ezért dekorál, díszít, szépít. Képzeljétek el, ha egyensúlyban fogtok teremteni és minden teremtéseteket összehangoljátok egymással. Képzeljétek el, hogy milyen jól érezhetitek majd magatokat a kapcsolatotokban: együtt teremteni egy akaraton. Ennél nagyobb ajándék nincs. Akik megtanulnak együtt gondolkodni és együtt teremteni, azok képesek nagyobb teremtésre. Képzeld el, ha a baráti társaságoddal együtt közösen teremtetek egy utazást: együtt úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Azon az utazáson együtt élvezeteket, együtt örömöket, élményeket gyűjtve újabb teremtő energia áll a rendelkezésetekre, amelyből újra lehet teremteni. A teremtés energiából vagy az energia hiányából jön létre.

Pl.: szeretnék egy autót teremteni. Ahhoz, hogy egy autót megteremtsünk, szükségünk van egy lehetőségre, ahol megkereshetjük rá a pénzt. Ha egy autót szeretnél, akkor határozd meg az árát és gondolkozz, hogy milyen munkát kell hozzá vállalnod, hogy sikerüljön a teremtés. Ha csak jó munkát szeretnél, akkor a jó munkának a meghatározása is tőled fog kiindulni. Természetesen könnyebb a teremtés, ha egyértelmű vagy. Akkor, amikor csak lehetőségeket adsz meg - mind a párkapcsolatban, mind a munkával kapcsolatban -, akkor fentről úgy segítenek, hogy lehetőségeket tesznek eléd. Ha céltudatos és egyértelmű vagy, akkor a kérésedre egy válasz érkezik, amit a segítőid is könnyebben hoznak eléd és te is egyből észre fogod venni. Ha csak lehetőségeket akarsz kérni, akkor rengeteg felé szétszórod a teremtő erődet és vagy észre fogod venni, ha jön egy lehetőség vagy nem. Amikor jön egy lehetőség, akkor ébernek kell lennünk. Amikor éber vagy, akkor valószínűleg nem vagy kimerült.

Az energia mennyisége is meghatározza a teremtő erőt. Sőt: a teremtő erő az energia mennyisége maga. Minél több az energiád, annál gyorsabban tudsz teremteni vagy annál nagyobb dolgokat fogsz tudni megteremteni.

Az emberiséget többször leállították már teremtésükben. Azért szokták leállítani a teremtő erőnket, mert nem mindig használtuk jóra. Hogy történhet ez? Úgy, hogy amikor rájössz, hogy jól tudsz teremteni, akkor nem biztos, hogy olyan egyensúlyt tudsz fenntartani vele, ami mindenkinek jó. Ha én most magamhoz teremteném az összes pénzt, akkor értelemszerűen valahonnan elfogyna. Ha valahol elfogyna és nálam lenne minden, akkor viszont az én felelősségem lenne a javak elosztása. Óriási felelősség ez, mert ehhez pontosan kellene látnom a föld minden lakóját, minden élőlényét és az egyensúly fenntartásával kellene visszaosztanom mindenkinek. Ez a jó királyság, ahol sem én, sem más nem tart ma még. Ez viszont elvezet az egyensúlyhoz. Az az egyensúly, amely felborul, állandóan újra akarja magát szülni. Mindig az egyensúlyra törekszik minden, de ezt önmagunkból tudjuk megtenni: abból, amilyenek vagyunk. Jó emberek csak jót tudnak adni vagy teremteni. A „rossz” emberek pedig csak rosszat tudnak önmagukból adni. Ezért a teremtés eleje az önismeret: ha nem sikerül magadat megismerni, mielőtt elkezdesz teremteni, akkor a teremtéseidből vagy teremtményeidből fogod magadat megismerni. Csak azt tudjuk adni, amilyenek vagyunk. Nem adhatunk mást, ezért történhet az, hogy bár a szándékunk jó, de irigységet, bántást, szomorúságot, arroganciát hordozva abból is tudunk teremteni. Ha szándékunk jó, de a bennünk lévő energiák rosszak, akkor akaratunk ellenére bántunk. Ilyenkor egy ajándék nem okoz örömöt a másik embernek, sőt van, hogy kifejezetten bántó. Ha jót akarunk adni és jót szeretnénk adni, akkor a szívünket és az agyunkat egységbe kell hozni: ahhoz pedig a testünkkel kell dolgozni. Megfelelő mennyiségű vért kell áramoltatni testünk minden területére, hogy egyensúlyt éljünk. A testünk árulkodik arról, hogy mi magunk mennyire vagyunk egyensúlyban. Egy nagyon kövér vagy egy nagyon sovány ember nincs vélhetően egyensúlyban. Egy túl izmos vagy egy izomtalan ember szintén nincs egyensúlyban. Aki nagyon szép testtel, de nagyon csúnya arccal rendelkezik vagy gyönyörű arcú, de ronda testű, megint csak nincs egyensúlyban. Az egyensúly megjelenik kívül és ebből tudsz teremteni. Egy szép ember szépséget tud teremteni, de aki szép, de a szándéka bántó, máris csak torz szépséget teremt. Gondoljuk át, hogy mi kik vagyunk, milyennek látjuk magunkat és határozzuk meg szándékainkat: abból tudunk teremteni. Ha ez nem tetszik vagy valamely részünk nem tökéletes, akkor alakítsuk át. Ez is a teremtés, azaz önmagunk tökéletesítése. Normálisan ez lenne az első teremtő lehetőségünk, hogy megértettük: kik vagyunk és javítunk rajta. A javításnak azonban mindig összhangban kell lennie az életterünkkel. Attól is függhet a teremtésünk, hogy hol élünk, milyen emberek vesznek körül és ebben mi milyen lehetőségeket szeretnénk megélni vagy akár megteremteni. Erről írok legközelebb.

süti beállítások módosítása