Halmi Móni

Halmi Móni

Saját magunk megértése másokban

2016. november 12. - Halmi Móni

Testünkben több ezerféle létforma él - együtt velünk. Ez a szimbiózis. Képzeljük el, hogy testünkben olyan létformák élnek, amelyek valójában családunk tagjai. Testünkbe úgy kerülnek be a családunk tagjai, hogy szeretnek, és megnyitjuk magunkat feléjük, vagy bántanak, és szintén megnyílunk feléjük. Ha valakit sokat bántanak, akkor rengeteg baktérium, gomba és különböző „káros” létforma támadja meg. Ezek azok az energiák, amelyek tőlünk, a kimondott szó erejétől, önálló életre kelnek abban, akihez szól a haragunk. Képzeljük el, hogy folyamatosan áldjuk vagy dicsérjük családtagjainkat. Hová vezethet ez? Oda, hogy egészségesen tudunk élni, mindenféle baktérium vagy vírus nélkül. Ha már bent van testünkben a vírus, akkor ki kell vezetni onnan. Hogyan? Úgy, hogy megnyitjuk a helyet bennünk, ahol a vírus lakik. Ha kinyílik, akkor elindul bennünk a vírus, hogy kijusson valahol belőlünk. Ha egy vírusnak nincs utánpótlás energiája, tehát nem kap több bántást az, akiben megtelepedett a vírus, akkor elhal. Ha kiakar menni a vírus, annak mindig az az oka, hogy energiára van szüksége. Az energia az élelem. Ha egy vírus eszik, akkor osztódik, vagy valamilyen módon szaporodni kezd. Benépesíti a helyet, ahol lakik. Mint az ember. Ha jól érzi magát, szaporodik. Ugyanígy működik egy másik létforma bennünk. Ezek a létformák tőlünk függnek. Mi vagyunk számukra a gazdatest, és mi kell, hogy tápláljuk őket. Ha ezeket a létformákat elképzeljük, mint családunk haragját, illetve szeretetét bennünk, akkor megértjük magunkon keresztül, hogy hogyan viszonyul hozzánk a család. Ha mi folyton betegek vagyunk, akkor nem túl sok jó energiával lát el családunk. Ha pedig egyre jobb állapotban vagyunk, akkor kedvelnek minket, és szépeket beszélnek rólunk. Mindaddig, amíg csak családunk hat ránk, könnyebb az értés. Azután, hogy kikerülünk a családunk bűvköréből, hatni fog ránk környezetünk, és társaink önmagunk körül. Ők is beszélnek jót és rosszat rólunk. Ha valaki túl sok rosszat kap egy másik személytől, önmaga bántásán keresztül érzékeli azt. Ha bántjuk egymást így, hogy benne van a testünkben a másik lélekrésze is, ezáltal egymást bántjuk. Érthetőbben is megpróbálom elmondani.

Ha egy testben sok a negatív energia, tehát bántás van tőlem benned, akkor a negatív energián keresztül ott vagyok benned. Minél jobban szidlak, annál inkább ott vagyok benned, hiszen magamat osztom ilyenkor, a lelkem egy része megy át hozzád. Továbbmegyek. Miután tovább szidlak, én már benned magamat is bántom. Érezni fogom, hogy rosszul leszek. Rosszabb lesz a közérzetem, és egyre kevésbé szeretnék találkozni veled, mert úgy érzem, hogy miattad vagyok rosszul, pedig nemes egyszerűséggel saját haragomat élem meg benned és általad. Magamat bántom így, hogy benned elhelyeztem magam - haraggal.

Gondold meg, hogy mit beszélsz másokról, mert megérkezik hozzád, és megbetegszel. Ha valaki nem bánt senkit, akkor tisztul. Lehet, hogy még más őt bántja, és kap sok negatív energiát, haragot, dühöt, de ő nem viszonozza, akkor egy idő után kitisztul belőle mindaz, amit kapott. Ha visszabántasz, akkor generálod tovább önmagad, és a másik bántását. Okos enged, szamár szenved. Ezek a közmondások mély tartalommal bírnak, de miután nem teljes az értésünk, így gyerekes problémamegoldásnak tűnnek. Nem az. Jézus is megmondta, ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Magadat védd. Ha magadat véded, akkor kitisztul belőled minden bántás, és nem fogsz tudni befogadni semmilyen bántó energiát. Nem fogsz tudni áldozatként megjelenni. Ha bántanak, miután nincs benned bántásenergia, így nem is kapcsolódhat hozzád semmi belőle. Lepereg rólad. Ha kedveset kapsz, befogadod, mert az felfelé visz, segít, de ha bántást kapsz, egyszerűen nem tud bekapcsolódni, ha kitisztultál minden bántó energiából. Ez nem könnyű, mert az emberek nagy százaléka még bánt. Néha nem is szándékkal, de mégis bánt. Akiben van bántás az biztos, hogy még nem tisztult ki teljesen. Ha tudsz bántani, akkor ne legyenek illúzióid, te még nem vagy tiszta. Ha nem vagy tiszta, hogy értsd, elmondom, hogy nem adhatunk mást, mint önmagunkat. Abból adsz, ami benned van. Van benned kedvesség, jó. Van benned harag, nem jó. És mégis abból adsz, ami vagy.

Változtasd meg magad. Szembesítsd magad önmagad energiáival, és tisztulj. Ha rájössz arra, hogy tudsz haragudni, akkor ezt ne add tovább, amíg ki nem beszéled magadból azt, amiért haragszol. Ha rám haragszol, akkor velem beszéld meg. Ha másra, akkor pedig vele, de soha ne mással, mert az nem oldja meg a köztetek, vagy a köztünk lévő haragot. Az emberek a könnyebb ellenállás felé haladnak, és önigazolást keresnek, hogy mégsem én voltam a hibás, tehát biztos, hogy ő volt a rossz. Mit segít számodra, hogy valaki melléd áll egy olyan helyzetben, ami arra tanít téged, hogy nem vagy tökéletes? Súgok, semmit. Ilyenkor magának kell az embernek elgondolkodnia azon, hogy ha nincs bennem harag, mert azt hittem, akkor hogy lehet, hogy más haragja hat rám. Segítek, úgy, hogy mégis volt benned. Lehet, hogy furcsa szembesülni azzal, hogy amit hittem magamról az nem teljesen igaz, de fontos, hogy értsd, ez érted van, és nem ellened. Ha azt mondják neked az ismerőseid, vagy részben barátaid, hogy mindenben igazad van, és mindenben jó vagy, automatikusan kialakul benned, hogy akkor tanítsd azt, ami vagy, mert jobb vagy mindenkinél. Ha ez így van, és tényleg jobb vagy mindenkinél, akkor azt add, amitől jobbak lesznek, leszünk. Honnan derül ki, hogy tényleg jó és akár tökéletes voltál? Onnan, hogy akik általad változnak, jobbak lesznek, javulnak. A jó fa, jó gyümölcsöt terem. De ha te körülötted az emberek haragszanak, félnek és dühöngnek, akkor magaddal dolgozz még, hogy még több jót adhass.

Ha egy társadalom elindul egy változással, akkor azok az emberek, akik a társadalmat alkotják, változnak. Egyénenként. Az egyén jó változása jelzi, hogy a társadalom mennyire tisztult meg, és hogyan segít az egyénnek - jól avagy rosszul. Az egyén jól segít akkor, ha kitisztult. Nem tárol magában haragokat, indulatokat, és nem spirituális az az ember, akiben van még harag vagy akár indulat. Így látjuk ezt? Spirituális tanítóink vajon elérték már a Buddha szintet? Tele vannak békével? Ez volt Buddha üzenete. Jézusnak és minden tanítónak szintén van üzenete, amelyeket ők oldottak meg magukban, amelyet ők tisztítottak ki magukból. Együtt minden kitisztulhat, de külön-külön nem.

Egy ember értéke a tisztaságában van, de amíg nem értjük, hogy a béke az érték, addig nem megyünk tovább azon az úton. Amíg nem értjük, hogy a szeretet egy érték, addig szintén nem megyünk tovább. Vagy az ajándékok értékét, vagy az igazság értékét mind-mind nem értjük. Miért? Mert ezek ellenkezője, még jócskán bennünk van. Az igazságtalanság, a békétlenség, a szeretetlenség és így tovább.

A magyarság tudása a nyelvében él. Minden szó, amit felsoroltam jelzi, hogy egy hiány. Valaminek a hiánya. Békétlenség, mint szó, nem létezik béke nélkül. A szeretetlenség, mint szó nem létezik a szeretet nélkül. Üzen számunkra a nyelv. Tanuljuk megérteni saját nyelvünket, és ennek tudatában adjuk tovább tudásunkat, de addig dolgozzunk magunkon, szembesítsük magunkat saját hiányosságainkkal és többleteinkkel, és engedjük ki magunkból fölöslegeinket, és töltsük fel hiányosságainkat. Erről írok legközelebb.

süti beállítások módosítása