Halmi Móni

Halmi Móni

Önmagunk megformálása

2019. február 22. - Halmi Móni

Az átalakítás belül kezdődik. Mindent - ami rossz - ki kell venni, meg kell műteni, el kell engedni és meg kell változtatni. Hogyan? Először szembesüléssel. Fontosak az orvosok, ők tudnak szembesíteni minket fizikai problémáinkkal: ha nekünk rosszindulatú daganatunk van, tudnunk kell róla, hogy el tudjuk távolítani. Természetesen nem csak az orvos tudja eltávolítani a rosszindulatú daganatot: mi is megérhetünk erre, de ahhoz tudatossá, tehát tudóvá, értővé kell tennünk magunkat. Ha tudom, hogy miért született bennem a rák, akkor meg tudom állítani a folytatást. Ha tudom, hogy mivel tudom megszüntetni, akkor másnak is meg tudom tanítani.

A rosszindulatú daganatot rosszindulat hozza létre. Minél több bennem a rosszindulat, amit másoktól hozok, annál inkább keresik testemben egymást a hasonló energiák. A rosszindulathoz rosszindulat csatlakozik. Minél több bennem az egy pontra jutó rosszindulat, annál inkább tömörödik sejtekké. Minél inkább tömörödik sejtekké, annál inkább lesz belőle daganat. Minél több a daganat , azaz az idegen anyag a testben, annál inkább próbálja a test lokalizálni azt: létrehoz egy cisztát. A ciszta csak idegen anyagot tárol vagy olyat, amelynek túl nagy a rezgése vagy olyat, amelynek túl alacsony a rezgése hozzánk - az átlag testhez - képest. Minden, ami túl jó vagy túl rossz egy testben, az kizáródik, mint egy osztályban a túl jó vagy túl rossz tanuló. Az átlagot tudja a test és az osztály is tolerálni. Hogyan fogunk így meggyógyulni? Úgy, hogy meg kell értenünk először az átlagot bennünk. Az átlag jó és rossz sejtekből épül fel. Minél jobb sejteket tárolunk, annál egészségesebbek vagyunk. Minél rosszabb sejtjeink vannak, annál betegebbek, gyengébbek vagyunk. Mi a cél? Hogy magunkhoz képest jobb állapotú testet hozzunk létre. Mitől lesz egy test jobb állapotú? Azoktól az energiáktól, amelyek érik. Érhetik energiák tőlünk emberektől, érhetik energiák táplálkozásunkból vagy vízfogyasztásunkból, a levegő szennyezettségéből és a nap károsító hatásából. Ezen energiák sokaságából leszünk valamilyenek. Az emberek nem értik, hogy ehetnek bármit, ha csupa bántó emberrel veszik körül magukat, akkor annak a bántásnak köszönhetően megbetegednek és meghalnak. Tisztíthatják magukat éveken, évtizedeken keresztül vízzel, léböjttel, ha olyan emberek veszik körül őket, akik bántanak. Miért lehet ez? Azért, mert alapvetően négy elemből épülünk fel. A föld, víz, levegő és tűz elemekből. Az ember az ötödik elem. Az ötödik elem fölé emelkedik a négy másik egyensúlyba lévő elemnek. Minél inkább érted ezt, annál inkább menekülsz azoktól az emberektől: akik bántóak, azoktól: akik csak panaszkodnak, azoktól: akik csak szidnak másokat, káromkodnak, stb.

Minden ember hordoz valamilyen energiamezőt: ezt hozzuk őseinktől, szüleinktől, ezen energiamező alapján vagyunk valamilyenek. Olyan a testünk, amilyenné válhatott a sok bántástól vagy olyan, amilyenné a sok dicsérettől vált. Mindenki - amíg felnő - kap hideget és meleget is addig, amíg felnövekedvén megérti, hogy ezek tükrök számunkra, hogy milyennek lát minket a külvilág. Ezeket a tükröket használhatjuk arra, hogy belenézünk és változtatunk magunkon és használhatjuk arra is, hogy jól megsértődünk és szidjuk mi is a másikat, ameddig jól megbetegítjük vele. A segítséget csak a felnőtt érti, a gyerek nem. Ha egy felnőtt megsértődik azon, hogy olyan tükröt kap, amely segítség lenne neki, de nem hajlandó belenézni, akkor az a felnőtt még nem nőtt fel, még nem készült fel a kritikára: ez a felnőtté válás alapja. Az, hogy kész vagyok szembesülni azzal, hogy mivé váltam, ki lettem és hogy ez a valaki hogyan tud bekapcsolódni a társadalomba úgy, hogy ajándék legyen a társadalma számára. Itt született meg a felnőtt és innen lehet elindulni. Ha ilyenkor szembesülünk azzal, hogy nagyon rossz matematikai készséget és rossz kommunikációt örököltünk, akkor ne bántsuk szüleinket, mert nem nullát kaptunk. A rossz matematikai készség nem nulla. A rossz kommunikációs készség nem némaság. Azt adták, amijük volt. Több akarsz lenni? Tanulj hozzá. Változtasd meg azt az utat, amit szüleid elértek. Legyél több, de ne felejtsd el, hogy kaptál tőlük: annyit, amennyit tudtak.

Minden ember annyit tud adni, amennyije van. Ha nincs több, akkor ne várj tőlük többet, de ne alázd meg őket, hogy ők csak eddig jutottak el. Mutasd meg számukra, hogy lehetsz te több és utána keltsd fel az érdeklődésüket a tanulásra. Bármikor lehet tanulni. Addig, amíg működik az agy, képes új tudásokat befogadni. A tudást viszont nem csak az iskolában tudjuk megtanulni. Méltatlanul alábecsüljük a tanulási lehetőségét az életnek. Nem mindenkinek kell ahhoz egyetem, hogy tudjon segíteni, de mindenkinek többnek kell lennie attól, akinek segíteni akar. Ezért kell az önismeret, hogy mennyit tudunk és ezért kellenek a tükrök, amelyek által megláthatjuk önmagunkat.

Az ember az ötödik elem, aki fölülírhatja mindazt, amit eddig a tűz, víz, levegő, és föld megismerésén keresztül tanultunk. Az ötödik elemnek tisztulnia kell, hogy jól tudjon segíteni, tisztítani. Ha bennem csak rosszindulat, bántás, sérelem van, akkor akármennyire is szeretnék jót adni, nem fogok tudni, csak azt tudom adni, ami vagyok. Változtassunk azon, akik vagyunk. Változzunk, hogy világunk is megváltozhasson. Változzunk, hogy élvezhessük világunk szépségeit. Írjuk felül önmagunk hibáit. Változtassuk meg kommunikációnkat, hitünket, magunkat. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, írok még segítséget. Erről írok legközelebb.

süti beállítások módosítása