Halmi Móni

Halmi Móni

Testünk gyógyulása a párkapcsolat fényében

2019. augusztus 13. - Halmi Móni

Mindannyian találkozunk életünk során olyan emberekkel, akikkel párkapcsolatra lépünk. Párkapcsolatunk hat ránk. Mindenki gyógyul vagy megbetegedik általa. Miért?

Párkapcsolat csak akkor jön létre, ha megnyitjuk magunkat. A nyitottság sebezhetővé is tesz minket. Akkor, amikor a párunk bánt, energiák sokasága hat ránk. Akkor is, amikor szeret minket. Így tudunk bántani vagy segíteni egymáson. Betegséget jelenít meg a testünkben, ha folyamatosan bántjuk egymást. Úgy is szoktuk kifejezni, hogy öljük egymást. A bántás, a bennünk lévő energiák által történik. Minél jobban figyelsz arra, hogy a benned lévő energia ne bántson, annál inkább vagy alkalmas jó párkapcsolatra. A párkapcsolatok különbözőek: vannak kifejezetten bántóak és vannak építő jellegűek. Azokat, amelyek bántóak, el lehet engedni. Senki nem kötelez arra, hogy leéld az életedet bántások alatt. Senki, még az egyház sem kötelezhet arra, hogy a bántó kapcsolatban benne maradj, kivéve te saját magad. Ha nem tanultál és függsz tőle, akkor te magad kötelezted el magad abban a kapcsolatban úgy, hogy nem tudsz kilépni, mert el kell tartanod magad és a gyermekeidet. Ha viszont önálló vagy és tudatában annak, hogy mit érsz, akkor soha sem fogsz leragadni egy bántó kapcsolatban.

A test jelez. Jelzi, ha fáj, mi pedig már nem is vesszük tudomásul. Ha a fejünk fáj, akkor az agy kapott bántást. Ha az agy kapott bántást, akkor folyton degradálnak, folyton szidnak, hogy buta vagy, hogy nem vagy képes megjegyezni semmit vagy valami hasonló. Az az ember, akit folyton bántanak, egy idő után elhiszi, hogy valóban buta és valóban nem képes semmire. Akkor el fogod tűrni a bántást, mert önmagadat ítélted életképtelenné. Ha valakit a nőiességében vagy férfiasságában bántanak, akkor a nemi területek fájnak a testben. A méh, a prosztata, a mell, a herék, stb. Amikor az ilyen területek kapnak bántást, akkor sajnos kialakulnak különböző problémák a testben. A bántás mértékétől függően, kis vagy nagy problémák. A kis probléma lehet a fogamzó képesség gyengülése vagy a megtermékenyítés tökéletlensége, a nagyobb problémák pl a teljes meddőség vagy hererák, vagy méhnyakrák, stb. Minél nagyobb a probléma, annál nagyobb volt a bántás.

Amikor párkapcsolatra lépünk valakivel, akkor nem ez a szándékunk. Nem az, hogy bántsunk és véletlenül sem az, hogy megbetegedjünk. A bántás egy reakció abból, ami bennünk van. Megbetegíteni könnyű, meggyógyítani viszont addig nehéz, amíg meg nem értjük, hogy mi okozzuk egymás betegségeit. Ha ezt megértjük, akkor már nem akarunk bántani. Ha megértem, hogy tele vagyok bántással és gyilkos ösztönök vannak bennem, akkor ezt nem biztos, hogy meg kell osztanom valakivel. Ilyenkor mondják spirituális nyelven, hogy tisztulj meg és tedd magadat alkalmassá egy párkapcsolatra. Tedd magad alkalmassá és gondold át önismereted során, hogy mit is tudsz adni, tehát mit viszel a párkapcsolatba. Nem lehetsz önző, ha megérted, hogy akit bántásod során megbetegítesz, azért felelős lettél. Ha te bántottad, te betegítetted meg, akkor neked kell meggyógyítanod őt. A meggyógyítás legalább olyan hosszú folyamat, mint a megbetegítés. Ha éveket töltöttél azzal, hogy valakit bánts, akkor éveket fogsz azzal tölteni, hogy meggyógyíts. Előtte csak rossz energiákat adtál számára, ezt követően csak jót adhatsz neki. Mi van akkor, ha benned nem lett jobb semmi? Az azt jelenti, hogy még nem ébredtél föl és nem ismerted meg önmagad. Az ébredés azt jelenti, hogy szembesülünk magunkal. Azzal, hogy milyenek vagyunk. Ha tetszik, akkor oszd meg magad egy párkapcsolatban, ha nem tetszik, akkor változz: változz és alakulj. Csak az fog változni, aki rájött a hibáira és csak abból a hibából fogunk tudni változni, amit már felismertünk magunkban. Erről szól az ébredés és erről szól az önismeret. Az önismeret a szembesítés magammal. Ez után jön a kemény munka, hogy megváltoztassuk magunkat. Ezt azonban egy szembesítés kell, hogy megelőzze. A változások évmilliók óta zajlanak. Akkor is és most is csak azok képesek a változásra, akik már elfogadták saját tökéletlenségüket. Azok, akiket próbálsz szembesíteni saját hiányosságaikkal vagy bántásaikkal és nem fogadják el, azok még nem képesek felébredni. Ők még nem fognak változni. Azért fontos ez, hogy ezt megértsd, mert nem kötelességed olyan embereket gyógyítani, akik nem mérték fel hibáikat. Ők is meg fognak keresni, hogy gyógyítsd meg őket, de ha nem tartozol nekik, akkor nem kell belemenned. Először azokat gyógyítsd, akiket megbetegítettél bántással, arrogáns, bántó szavakkal, megalázással, hitetlenséggel vagy vádlással. Őket meg kell gyógyítanod. Amint meggyógyítottad őket, akkor leszel kész arra, hogy másoknak segíts: addig viszont nem. Ha másoknak segítesz, akkor te is jobb leszel általuk. Minél jobb vagy, annál több embernek tudsz segíteni. Nem bántani azt jelenti, hogy te magad válsz tökéletessé. A tökéletes pedig gyógyít. Minél jobb vagy, annál több embernek tudsz segíteni.

Az Univerzum rendes, nem bánt. Ha te valakit bántottál annyira, hogy beteg lett és nem fogadja el tőled a gyógyítást, az áldást, a segítséget, a kedvességet, akkor gyógyíthatsz mást. Ad neked lehetőséget, hogy másnál kompenzálj. Mindaddig, amig van tartozásod, gyógyítanod kell. Amint leróttad a tartozásaidat, eldöntheted, hogy gyógyítasz vagy sem. Akkor már élhetsz külön vagy valakivel, ahogy neked tetszik. Ott már nem tartozol felelősséggel, ha felnőtt személyiséggel kötöd össze az életed. Akkor már élhetsz boldogan, hisz megtanultad a leckét. Ha bántasz, akkor megbetegítesz valakit. Ha te megbetegítesz valakit, akkor téged is meg fognak betegíteni azért, hogy tanulj. Bántani nem jó és bántva lenni is rossz. Minél több szeretet van benned, annál kevésbé bántasz. Minél inkább bántottál, annál több kárt okoztál embertársaid illetve a föld élőlényeiben. Segíts magadnak felismerni, hogy mi van benned és ne bánts. Segíts másoknak felismerni, hogy a betegségek a mi kimondott szavainkból születnek és segíts másoknak megérteni, hogy a kimondott szép és kedves szavak viszont gyógyítanak. Segítsünk egymásnak gyógyulni. Dicsérjük egymást és tegyük széppé, okossá gyermekeinket, akik a jövőben vezetni fogják földünket. Nem mindegy, hogy milyen generációt nevelünk. Ha bántjuk őket, akkor ők is bántóak lesznek. Bántó generáció mindig harccal zárja a pályafutását. Mi lenne, ha kipróbálnánk, hogy barátságos, kedves generációt nevelünk. Reméljük, előbb utóbb eljutunk ide és felmérjük felelősségünket itt a földön. Tanuljunk meg szeretni és érezni. Aki szeret, az nem akar bántani. Ez az öngyógyítás és innen indul a mások gyógyítása is. Legközelebb a fájdalomról írok, amit mi okozunk egymásnak.

süti beállítások módosítása