Halmi Móni

Halmi Móni

Mi történik velünk akkor, ha az adok-kapok egyensúly felborul?

2019. december 06. - Halmi Móni

Ugyanúgy, ahogy a test egyensúlya felborulva szédülést, sántítást, testi deformitásokat okoz, ugyancsak ezt okoz a szellem, illetve a lélek egyensúlyának felborulása is. Ha a lélek egyensúlya borul fel, akkor érzéketlenek vagy túl érzékenyek leszünk. Ha a szellem egyensúlya borul fel, akkor okoskodók vagy törvénykezők leszünk. Mindegyik egy személyiségzavar. Azok, akik túl érzékenyek, azok lehetnek hiperaktívok vagy skizofrének, míg azok, akik érzéketlenek, narcisztikussá vagy uralkodóvá válnak vagy eltűnhet minden realitás-érzékük, amely által irreális cselekvéseket folytatnak. A testi egyensúlyból indul minden. Az az ember, aki egyenes gerinccel rendelkezik, ott egyensúlyban áramlik a vér a jobb és bal testtájon, tehát egyformán kap vért a bal láb és a jobb láb. Egyformán áramlik a vér a bal illetve a jobb agyféltekébe is, így egyforma programokat küld az agy a jobb és a bal testtájakhoz: ez az egyensúly a testben. Amikor a gerinc a szív közelében mozdul ki, akkor az agyból láthatóan egyik testterületre több, míg a másik testterületre kevesebb információ érkezik. Elindul az egyensúlytalanság felé való haladás. Ha ez a szívet érinti, akkor az egyik kamra megnő, míg a másik csökken vagy az egyik pitvar kitágul és a másik beszűkül. Ilyenkor a személyiségen érezhető változások, amiket eddig már leírtam, elkezdenek láthatóvá válni. Akinek érzelmi alapú személyiség-zavara van, annál biztos, hogy kitágult az egyik vagy a másik kamra, vagy felváltva rosszul viselkedik valamelyik pitvar és ezáltal össze-vissza ver a szívünk. Amikor egy szív össze-vissza ver, akkor nyugodt, békés, egyensúlyban lévő személyiségről nem tudunk beszélni. Amikor viszont elindul ezek javítása, akkor megváltozik az ember. A testünk határozza meg, hogy mennyire vagyunk nyugodtak vagy kiegyensúlyozottak. Azok az emberek, akinél megnő a vér nyomása, mindig feszültebbek, ingerültebbek és túlzók. Ha megállapította az orvos, ha nem, hogy megnőtt a vérnyomás, azt onnan is lehet tudni, hogy változik a személyiség.

Ott, ahol alacsony a vérnyomás, majdnem elalszanak az emberek. Alig kering bennük a vér. Nincs lelkesedés, nincs öröm, csak vegetálás, unatkozás és ha ezek hatnak a személyiségre, akkor onnan tudod, hogy alacsony a vérnyomásod, mert unott és érdektelen vagy. Amikor ugrál a vérnyomás, akkor hol hiperaktív, hol depresszív, hol izgatott és érdeklődő, hol pedig rezignált és élettelen vagy. Ha ezek a személyiségjegyek már megjelentek benned, akkor ugrál a vérnyomásod, ha diagnosztizálták, ha nem. Amikor ugrál a vérnyomás, akkor testünk a legnagyobb igénybevételnek van kitéve. Hol fent, hol lent. Ez a személyiségben a mániás depressziót vagy a bipoláris személyiséget jeleníti meg. Akkor, amikor az ember stabil, sohasem viselkedik bipolárisan, azaz kiszámíthatatlanul. Ez ugyan lehet valakinél fegyver - hogy nem tudnak kiismerni -, de öngyilkosság is egyben, hiszen rendkívül sok vér áramlik hirtelen az agyban és utána pedig egy jó ideig szinte semmi. Amikor nagyon sok vér áramlik az agyba, akkor rendkívül jól jönnek a gondolatok, ötletek, hitek, bármi, ami több, mint ami eddig volt a földünkön. Amikor viszont nem áramlik elég vér az agyba, akkor olyan, mint a demencia. Olyan, mintha hirtelen elbutultunk volna. Nem jut eszünkbe semmi. A túl sok vér áramlása olyan, mint az olimpikon hirtelen teljesítménye, amely után hosszan muszáj pihennie. Amikor viszont az ötletek csak úgy jönnek és jönnek, akkor egy idő után nem értjük, hogy mi is történik akkor, amikor leállnak az ötletek: kiégtünk. Azok az emberek, akik hozzászoknak az ötleteik után járó ovációhoz, méltatáshoz vagy hozzászoknak az Istenítéshez, nem tudnak hirtelen megnyugodni attól, hogy amikor nincsenek újabb ötletek, akkor nincs ováció, vagy Istenítés. Ezért ezek az emberek „megőrülnek”, hiszen minden, a mi eddig csodás volt, az eltűnik az életükből. Ha valaki eddig folyton csak dicséreteket kapott, hirtelen nem tudja feldolgozni, hogy elfordulnak tőle, mert kimerült az agy vagy kimerült a szív, ami eddig csak adott és adott. Innen indulnak a személyiség-zavaraink.

Hogyha megértettük ezt, hogy minden a testből fakad, akkor javítsunk a testünkön. Az ókori görögök Püthagorasszal élükön már tudták ezt és elkezdték edzeni testüket, de mint mindent, képesek vagyunk egyensúlytalanná tenni. Addig csak az agy, illetve a szív egyensúlytalanságával kellett számolniuk, majd az olimpiai játékok kapcsán bebizonyosodott, hogy sikerült tönkre tenni az emberi test jó anatómiáját azzal, hogy egy olyan formát alakítottak ki belőle, ami sokkal nagyobb, mint testünk valós mérete és sokkal torzabb, hiszen a vér nagy része, ha az izmokba áramlik, akkor torzulások jönnek létre, ami a test ugyanolyan halálához vezethet, mint az agyba áramló sok vér vagy kevés, vagy a szívbe áramló egyensúlytalan vér mennyisége. Korunk legnagyobb problémája a testképzavar. Az pedig abból fakad, hogy izmaink túl sok vagy túl kevés vért kapnak. Hogyan tudjuk helyreállítani az igazságot és ezáltal az egyensúlyt a testünkben? Úgy, hogy kiegyenesítjük a gerincünket és megfelelő haladást biztosítunk benne a vér áramlásának a teljes jobb, illetve a teljes baloldalunkon. Mi az oka annak, hogy mégsem működik testünk? Az, hogy közben a hiúság nevű személyiség-zavarral nem számoltunk. Ha valaki szép nagyra nő izmaiban, az miután el kezd tetszeni a lányoknak, sőt a fiúknak is, megelégszik ezzel és nem akarja tovább alakítani vagy gyógyítani testét. Ha valaki elkezd egyre okosabban működni, beleragadunk és tetszelgünk benne, hogy mindenki Istenít minket, és ha egyre nyugodtabban és egyensúlyosabb állapotban élünk, akkor kizökkenünk a mindennapok hiperaktivitásából és annyira élvezzük a nyugalmat, hogy megállunk, mintha mindent megoldottunk volna.

Jó hírem van. Az ember nem csak test, hanem lélek és szellem is egyben. Ha csak egy test vagy, és nincs benned lélek vagy szellem, akkor halott test vagy. Ha csak egy lélek vagy test nélkül, akkor egy fény vagy sok-sok, egymástól független tudással, amit nem tudsz megélni fényként, csak egy testben: ezért az ember minimálisan test és lélek. Akinél már elindult a szellem is, az többet töltött az agyába vérből és ezért sokkal több információja van, amelytől jól érzi magát, mert tud. Ez az ember már test, lélek és szellem is egyben. A tudás: kincs, a test: kincs, az érzelem: kincs. Mindezek együtt: a legnagyobb kincs. Ez kellene, hogy legyen az ember. Az ember, aki egészséges testtel és egészséges lélekkel, azaz érzelmekkel és egészséges szellemmel, azaz tudásokkal rendelkezik. Minél egyenesebb a gerinced, annál inkább kapod egyensúlyban a vért, amely által újabb és újabb sejteket szülsz, akár az izomcsoportjaidba, akár a szívedbe vagy akár az agyadba is. Erről gondolkozzatok, és bárkinél olyan személyiségzavart véltek felfedezni, amely az egyensúly felbomlására utal, kezdjétek megvilágítani neki, mert ezzel segítetek számára realizálni a problémát. Aki tudja, hogy hol a baj, az könnyen tud segítséget kérni. Mi vagyunk egymás tükrei. Segítsünk egymásnak, hogy hol a baj, a probléma, hogy utána orvosolni lehessen azokat. Jó gyógyulást és szép életet kívánok Nektek. Legközelebb az egészségről és annak megőrzéséről írok.

süti beállítások módosítása