Halmi Móni

Halmi Móni

Mit is jelent a hamisság?

2017. november 10. - Halmi Móni

Generációk óta próbálunk megigazulni. Nem sikerült. Minden vallás erre tanít minket, mégsem sikerült. Miért? Mert az igazság – ahogy már írtam róla – csak testben valósulhat meg. A nem igazság – azaz a hamisság – szintén csak testben válik láthatóvá. Testünk az, ami közvetít bennünket, ami megmutat bennünket, hogy hol tartunk valójában. Kik vagyunk valójában. Nem azt állítom, hogy egy beteg, vagy nem szép test biztos, hogy rossz, hogy gonosz. De azt igenis állítom, hogy a nem tökéletes test jelzi az elfordulásokat. Jelzi, hogy még nem vagy, vagyunk tökéletesek. Dolgozz ezen! Ne azért dolgozz a testeden, hogy hatszor akkora legyél, mint más; hanem azért, hogy kiegyenesedj! Ez a jóga tanítása is. Minél jobban egyenesedik ki az ember, annál igazabb, annál kevésbé csal, és annál szebb lesz világunk – sok igaz ember által.

Ne felejtsétek, hogy mi teremtünk mindent – gondolataink, a mondataink és a kimondott szó ereje által. Miből gondolkozunk, miből szólunk? Testünkből. A testünk az iránymutató bennünk. Ha beteg vagy, törekedj arra, hogy meggyógyulj. Betegségből ne teremts! Mit tudsz betegen teremteni – félelmet, hiányt, betegséget, vagy túl sokat, egyensúlytalanságot. Meg kell tanulnunk rendszerben gondolkozni!  Hogyha én beteg és kiszolgáltatott lettem, akkor a szó is hordozza, hogy kell mellém egyvalaki, aki kiszolgál. Úgy áll fel a rend, illetve az egyensúly. Ha én ragaszkodom a betegségemhez, akkor ragaszkodom ahhoz, hogy folyamatosan kiszolgáljon valaki engem. Ez önzés. Mi van akkor, ha a másik is szeretne élni. Ha szeretne saját életet teremteni? Addig nem teheti, amíg én meg nem gyógyulok, és én el nem engedem, fel nem oldozom őt a gondozásom alól. Utána kezdhet önálló életet. Mi van akkor, ha ez már akkor történik, amikor kiöregedett, és már nem tudja, hogyan kell szeretni, tisztelni, és élni? Ő is olyanná fog válni, amilyen én voltam vele. Neki is szüksége lesz valakire, aki gondozza, aki szereti vagy félti. Életek telnek el így, hogy szülők gondoznak nagyszülőket, majd őket gondozzák gyermekeik stb… Nem élünk. Az életnek az az értelme, hogy velünk történik valami. Velünk, aki játszik abban.

Ahhoz, hogy jól játsszuk, élvezettel játsszuk életünket, meg kell tanulnunk megérteni, hogy miért is jöttünk ide! Miért születtünk ide a Földre? Mert itt jó! Ez nem egy „gonosz” bolygó, itt nem rossz emberek születnek, csak mi tesszük azzá bolygónkat, és mi válunk akár gonosszá. Miért? Mert elfordultunk. Elfordultunk testként. Igaz ember mindig egyenes marad, vagy azzá válik. A hamis ember pedig mindig görbül, vagy egy nagyobb görbülésen megy keresztül. Az igazságot, egyenességet nemcsak gerincünkben, hanem minden sejtünkben kell hordoznunk!  Az a teljes megvilágosodás. Amíg nem hordozzuk minden sejtünkben – de változunk pozitívan, egyenesedünk –, addig a megvilágosodás útján járunk. Az is segít sok ember számára, sőt nagyobb segítség lehet sokunk számára, ha elkezdenek változni, egyenesedni az emberek. Ha egyenesednek, akkor testük megmutatja azt. Egyenesebb a gerinc, és egyenesebb a tartásuk is. Gondoskodnak saját maguk kiegyenesedéséről. Miért? Mert az igazság, az egyenesség csak a testben tud megszületni.

Ezek fények, amelyek a testünket formálják. Igazságból igaz élet, hamisságból hamis élet születik. Hogy miben születünk le először? A testünk szüleinktől örökölt. Ezzel a testtel rendelkezünk először, amelyet ha megismerünk, akkor meglátjuk hiányosságait, problémáit, és gyógyítjuk. Nem spirituálisan, hanem valóságosan. Ha görbe a gerinced, akkor gyógytorna. Innen indulunk, viszont szüleink sem értenek. Nem tudnak semmit. Nem tudják, hogy ők alkottak minket. Ők alkottak olyanná minket, amilyenek lettünk. (Ha lélekként nézem, akkor szívás megszületni ide a Földre, mert biztos, hogy egészségtelen testben fogunk megszületni. Viszont ha egyensúly szerint nézem, akkor igazságos a Föld, hiszen oda fogsz leszületni, egy olyan családba, olyan testbe, ahol abbahagytad előző életedet. Ameddig fejlődtél, onnan folytatod.) Ne háborogj azon, hogy én szegény, szerencsétlen, olyan családba „kellett” leszületnem, aki csaló, tolvaj! Ne háborogj, mert az előző, felnőtt életedben vélhetően idáig jutottál! Tanulj belőle! Lehet pozitívan változni. Egy rossz testből, lehet jót létrehozni. Mindent, ami elromlott, meg lehet javítani, csak meg kell találni a hibát, és meg kell gyógyítani. Ezért kell kiegyenesedni.

A testben a lélek akkor lát mindent, ha gerinced teljesen egyenes. Akkor mindent meg tud gyógyítani. Ha nem teljesen egyenes, akkor a fény nem áramlik oda, ahol baj van, és nem látja a lélek, hogy ott gyógyítani kell. Akkor nem oda megy a fény, ahová kellene, hanem azt mondja a lélek, hogy most előrehaladunk. Előrehaladni – növekedést jelent. Növekedést a testben, vagy akár lélekben. A lélek egy fény, egy tudás, amely akkor fog növekedni, ha van hová leszületnie. Ha a test nő, akkor rendben, leszületik; ha pedig nem tud nőni a test, mert egyensúlytalan, beteg, akkor a fények, csak köréd gyűlnek. Ha köréd gyűlnek a fények, akkor még ne értékeld túl magad, mert te még nem születtél le a testben. A test az irányadó. Ha meggyógyult a tested, akkor bármennyi fény leszületik benne. A bármennyi fény – bármennyi tudást is jelent. Okosságot, bölcsességet szeretnél? Gyógyulj meg testként! Állítsd helyre tested, és élvezd, hogy élsz!

A spiritualitásunk legnagyobb problémája, hogy nem magunkkal szeretnénk foglalkozni, hanem másokkal. Hogy akarsz úgy gyógyítani, hogy te is beteg vagy? Mit adhatsz át szerinted tudásként? Betegséget. Hiányokat, félelmeket stb. Akkor gyógyíts, ha meggyógyultál! Attól gyógyulsz meg, ha rálátsz hiányosságaidra; és attól gyógyulsz meg, ha betöltöd a hiányaidat. A testben. És akkor gyógyulsz meg, ha lebontod a többleteidet a testben. Mi köze ennek a hamissághoz? Ott van a kulcs benned. A te tested fogja jelezni a te számodra, hogy miben vagy igaz és miben hamis. Soha ne determináljon tested! Érezd, hogy hol kell változtatni! Ha izmaid túl nagyok, akkor csontod fog elgörbülni. Minél görbébb a csontod, annál inkább hazudsz. Ne félj a kifejezéstől, hogy hazugság. Van benned. Meg lehet tanulni szocializáltan viselkedni, hogy nem hazudunk, de attól még ott van benned. Ha nem egyenesíted magad ki – akár csontként –, akkor gyermeked, vagy az ő gyermekei is hordozzák genetikájukban azt, amitől te is szenvedtél, hogy nem vagy igaz. Ne csak elleplezzük hazugságainkat viselkedésünkkel, hanem gyógyítsuk meg magunkat gyógytornával! Legyünk igazak valóban! Éljünk úgy, hogy teremtéseinkre, gyermekeinkre büszkék lehessünk! A saját gyermekünk a mi teremtésünk. Amilyen gyermeket hoztunk létre, ott tartunk valójában. Ha igazán szeretnénk látni, hogy hol tartunk valójában, akkor gyermekünk gyermekében is gyönyörködhetünk. Ha nem tudunk gyönyörködni benne, akkor újrakezdjük fényként, majd újrakezdjük testként. Leszületünk megint ott, ahol abbahagytuk. Ott, ameddig eljutottunk.

Minél többet érsz el ebben az életedben, annál könnyebbről indulsz legközelebb. Minél könnyebben indulsz legközelebb, annál gyorsabban haladsz a megvilágosodás útján. Minél többen világosodnak meg itt, annál jobban érzed magad a bőrödben; és minél jobban érzed magad a bőrödben, annál szebb lesz a Föld, annál okosabbak lesznek az emberek – és jó lesz itt élni. Ennyi a titok. Az igazság. És nemcsak viselkedési mintában, hanem tényleges megigazulásban. Tényleges helyreállításban. Gyakorold és éld! Éld az igazságot úgy, hogy kiegyenesítetted tested! Éld az igazságot úgy, hogy egészséges testben élsz! És éld az igazságot úgy, hogy élvezet legyen másoknak is körülötted az élet! Ezt teremtettük eddig, most változtassunk. Ne törvényekkel, hanem az igazság megszületésével, ami bennünk, testünkben zajlik. Sok sikert hozzá….

süti beállítások módosítása