Halmi Móni

Halmi Móni

Ha tudsz szeretni

2020. február 29. - Halmi Móni

Ha tudsz szeretni, akkor gazdag vagy. Mindened megvan. Amikor valaki ad, akkor kap érte valamit cserébe. A szeretetért ma mindent megadnak az emberek: hiánycikk. Akkora hiányban vagyunk a szeretettel, hogy ölni tudunk érte. Szerelemféltésből elkövetett emberölések vezetik a gyilkosságok listáját. A szerelemféltés: hiány. Szeretethiány. Legnagyobb szükségünk a szeretetre van ma.

Azok az emberek, akik nem kaptak szeretetet, mindent megadnak érte, ezért sokszor „hazudjuk” a szeretetet. Annyira hiányban vagyunk belőle, hogy sokszor elhisszük azt is, ami nem igaz. A nagyon csúnya gazdag ember képes elhinni, hogy szeretik őt a nagyon szép fiatal lányok. Eltorzult a világunk. Nem azzal van bajom, ha egy szép fiatal lány szeret valakit, aki nem szép, de gazdag, hanem azzal, hogy általában azt színleli, hogy szeret. A valótlansággal van bajom, persze ilyenkor sokszor a fagyi visszanyal. A gazdag csúnyáról is kiderülhet, hogy csak színleli, hogy gazdag.

A szeretet ma az aranyfedezetünk. Alig van belőle. Ha valakiben van szeretet, akkor ő lesz a „császár”. Közkedvelt személy lesz, körülötte szeretnének lenni az emberek és élnie kell a tudásával: azzal, hogy szeret. Jézusban a szeretet teljessége volt. A tökéletes szeretet által mindenkinek akarunk segíteni. A tökéletes szeretetet is meg kell tanulnunk jól „eladni”. Jézus nem adta el, hanem elosztogatta. Aki elosztja magát, az elfogy. Aki pedig ad és kér érte cserébe valamit, az fejlődik és több lesz. Akiben több tudás, hit, szeretet vagy öröm van, az nem akar elmenni, meghalni: az élni szeretne, élni azt, amit itt lehet. Itt a földön sok mindent tanulhatunk, élhetünk meg. Az emberi kapcsolatainkat, boldogságot, sivárságot, hitet és hitetlenséget, erőt és erőtlenséget, szeretetet és bántást, stb. Ki akarhat szeretetlenséget vagy bántást megélni? Senki. Senki sem azért születik le, hogy bántást éljen meg. A szeretet hiánya a bántás, a boldogság hiánya, a boldogtalanság, az öröm hiánya az örömtelenség és így tovább. Nem azt akarjuk megélni, hogy szenvedjünk, hanem meg kell tanulnunk feltölteni hiányainkat. A boldogságot, a szeretetet és mindent, amitől jobb lesz nekünk.

Valahova érkezünk, valahova születünk. Annyi a szeretet, az öröm, a hit bennünk, amennyi a szüleinkben együtt vagy külön volt. Ha a szeretetből sokat kaptunk, akkor okosak, bölcsek leszünk. Ha keveset, akkor állandóan azért kuncsorgunk: szeretetért. Addig, amíg a szeretetből meg nem kapjuk azt, amennyi minimum kell számunkra, addig nem tudunk másra koncentrálni, mint arra, hogy hiányzik valami. Hiányzik a szeretet. A szülők valamennyit hordoznak. Aki rájön, hogy az gyermekének kevés, az próbál még több szeretetet tanulni, elfogadni, hogy jobban tudjon adni. Többet tudjon adni gyermekének vagy próbál gyermeke közelébe engedni olyan embereket, akik tudnak szeretni. Higgyétek el, van olyan. Van, aki jobban tud szeretni nálunk és ki lehet egészíteni a szeretetünket, mások szeretetével. Ilyenek a nagyszülők, a testvérek, rokonok, barátok, ismerősök, tanítók, nevelők, munkatársak. Ezekkel mindenki találkozik. Biztos, hogy körülötted is van olyan, akitől kaphatsz szeretetet, de meg kell tanulnod valamit adni érte. Nem csak viszont szeretettel tudunk fizetni a szeretetért, hanem bármivel, ami a másik embernek kincs. Öleléssel, hittel, igazsággal, fénnyel, bármivel, ami a másikból hiányzik. Így építjük fel párkapcsolatainkat, hogy mit tudunk mi adni és mit tud párunk érte cserébe adni. Így lesz bennünk egyensúly. Egy életen át tudunk tanulni, akár szeretetet is. A szeretet egy folyamatosan töltődő, illetve fogyó energia. Ugyanúgy elfogyhat és feltöltődhet, mint bármelyik energia.

A spiritualitás lényege, hogy nemcsak a földi úton tudsz töltődni, hanem „fentről” is. Ez azt jelenti, hogy minden csakránkon, amik testünkön elhelyezkednek, töltődünk. Ha kevés az, amit az embereken, növényeken, állatokon és köveken keresztül érzékelünk, akkor fölfelé imádkozunk, kérünk. Istenem segíts. Adj nekem szeretetet, tisztán látást, hitet, boldogságot, örömöt, stb. Ezek energiák, amelyek elindulnak feléd és ez fogja megnyitni a koronacsakrádat, ha fentről kérsz. Amikor fentről kérsz, akkor neked is tudnod kell, hogy a tetején a rendszernek nincs más, csak tökéletesség, teljesség. Teljes szeretet, teljes öröm, stb. Minden öröm elindul olyankor feléd - ha kéred - és minden szeretet körbevesz föntről, ha nem tudod befogadni. Aki nem tudja elfogadni a szeretetet lentről, a többiektől, az hogy fogja befogadni fentről? Sehogy. Nem tudod bent tartani, mert addig, amíg nincs benned sok szeretet, nem tudod befogadni a teljességet belőle. Ha véletlenül bejönne a szeretet egy olyan emberbe, aki bántó, durva, gazember, akkor a bejövő szeretet kiszorítaná belőle a bántást és mindent, ami benne volt. Amikor ez kijön, akkor bántó és gazember lesz. Azt az emberek nagyon megsínylenék körülötte. Ezért a teljes szeretet vár. Nem tud egyszerre beáramolni belénk, mert ártanánk azzal, ami kijön belőlünk. Bántóvá tesz minket a túl nagy szeretet bejövetele. Nem tudjuk kezelni és még az is előfordulhat, hogy hirtelen személyiségváltozáson megyünk keresztül. A szeretet boldoggá és boldogtalanná is tehet bennünket. Boldoggá akkor, ha bennünk marad és szerető, kedves emberek leszünk és boldogtalanná, ha nem tud bennünk megmaradni, mert bántók vagyunk, és ezért rájövünk arra, hogy annyi bántás van bennünk, hogy amíg azt el nem engedjük, nem tudjuk élni jól a szeretetet. A szeretet öl. A jézusi szeretet miatt - tehát a tökéletes szeretet miatt - öltek. Azért, mert aki annyit tud adni, mint Jézus tudott, az gazdag. Mindene megvan. Akinek pedig nincs, hiányban van, az féltékeny lesz. Ha féltékeny vagy barátnőd szépségére, akkor soha sem leszel barátnődnél szebb. Ha örülsz a fényének, a szépségének, akkor te is szépülhetsz mellette. Boldog vagy és teljes, ha megérted, hogy mindened meglehet, de előbb látnod kell, hogy honnan indulsz. Mi benned a mennyisége, a minősége a szeretetnek. Ha van sok, akkor boldog vagy, ha kevés van, akkor keress olyan embereket, akikben van több és imádkozz a fentiekhez, hogy adjanak neked többet és közben tanuld meg elfogadni. Az elfogadás a kulcs. Erről írok legközelebb, hogy miért nem tudunk és hogyan fogunk tudni elfogadni, befogadni.

süti beállítások módosítása